Netteki Blog

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur ?

28.02.2023
574
Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur ?

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur sorusunu sıklıkla soran kişiler arasındaydım. Evimde evcil hayvan beslemeyi çok sevdiğim için balık ve muhabbet kuşu gibi beslemesi ve bakması kolay olan arkadaşlar ediniyorum kendime. Kedi ve köpek bakmak biraz daha zahmetli olduğu için sokakta besleyip seviyorum onları.

muhabbet kuşu

muhabbet kuşu

Sizler de benim gibi muhabbet kuşu sahibi iseniz eğitim vermek ve onu konuşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için zavallı hayvanları aç bırakanları bile duyduk, siz sakın yapmayın! Aç bırakmadan da eğitim verebilirsiniz. Dişi kuşların geç konuştuğunu herkes çok iyi biliyor ve konuşmaz diyenlere aldanmayın, sevgi ve ilgi ile bal gibi de konuşuyorlar. Bu makalemizde sizlere dişi muhabbet kuşu nasıl konuşturulur, yavru muhabbet kuşu nasıl konuşturulur ve nasıl alıştırılır sorularını yanıtlayacağız.

Dişi Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Erkek muhabbet kuşlarının konuşacağından kesin olarak emin olanlar nedense dişi muhabbet kuşu için aynı fikirde değiller. Oysaki dişi muhabbet kuşları da konuşabilir yeter ki onlarla ilgilenin. İlgiden beklentiler sadece kafes bakımı ve düzenli olarak yem değişimi vs… değildir. Günlük olarak kafesten çıkarıp uçurmak ve onunla konuşmak gibi durumlardan bahsediyoruz ve birkaç ipucu sunmak istiyoruz. Bu ipuçları dişi, erkek ve yavru muhabbet kuşları için en etkili konuşma eğitimidir.

Çabuk konuşturma yöntemleri;

  • İlk olarak sevgili arkadaşınız size yakın olmalı ve korkmamalı, sizden uzaksa ve çok korkuyorsa ilk olarak ele alıştırma gibi eğitimler verilmeli.
  • İkinci olarak söyletmek istediğiniz kelimeyi ses kaydediciye kaydedip ( her telefonda bu özellik var) sürekli olarak çalıştırın. Eğer çok ses olduğundan şikâyetçi iseniz kafesi başka yere konumlandırın ya da evden çıkarken başlama tuşuna basıp tekrar modunu açın.
  • Muhabbet kuşu bulunduğu ortamı ne kadar çok severse o kadar çok keyiflenir ve daha çabuk öğrenir. Bu nedenle kuş oyuncakları satın alıp günlük olarak en az yarım saat kafes dışı özgür bir ortam sunmalısınız oda içerisinde.
  • Ele alışık bir kuşsa elinize alıp sürekli konuşun onunla.
  • Konuşmuyor diye şikâyet edilen kuşlar için belki de ıslık çalmak ile başlangıç yapılmalıdır. Yanında sürekli ıslık çaldığınız sevgili arkadaşınız çok yakında ıslık taklidi yapmaya başlar.

Yavru muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?

Yavru muhabbet kuşu eğimi en kolay olanıdır. Eğer henüz bir kuş satın almadıysanız aralarından seçim yapmadan önce onları gözlemleyin. Kuşlarında kendilerine özgü karakterleri vardır. Kimi çok korkak, kimi çok yabani kimi de tam tersi çok cana yakın ve eğitime aç olabiliyor. Bu nedenle kuş eğitimi için belirli bir zaman dilimi vermek çok yanlış olur. Muhabbet kuşu eve geldiğinde korkak ve yabani olabilir bu çok normaldir. Birkaç hafta sonra ortama alışınca ele alıştırma eğitimi verip karakterini daha iyi bir şekilde öğrenmek mümkün. Eğer siz konuşurken kafes tellerine adeta yapışıyor ve sizi dinliyorsa çok şanslısınız! Ne konuşursa öğrenecek demektir. Bu tür muhabbet kuşlar genelde çiftleştirilip yavruları da hızlı bir şekilde satılır çünkü konuşan kuşların yavruları da hızlı ve kolay bir şekilde konuşur.

yavru muhabbet kuşu

yavru muhabbet kuşu

Yavru muhabbet kuşu sahipleri diğerlerinden daha şanslıdır eve daha çabuk alışır ve sizi ailesi olarak bilirler. Onunla sürekli konuşarak ve az önce belirttiğimiz gibi telefona ses kaydedip kafes yanına koyduğunuzda kelimeleri daha çabuk öğrenirler. Islık çalmak ile başlayıp ilgisini daha çok verdiğini fark ederseniz değişik sesler ile de eğitime başlayabilirsiniz. Benim sahip olduğum muhabbet kuşu dışarıda patlatılan havai fişek seslerini bir kez duyduğu halde yıllardır unutmadı, sağ olsun.. Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur konumuzun sonuna geldik.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.