Netteki Blog

Muhabbet Kuşlarında Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır

28.02.2023
337
Muhabbet Kuşlarında Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır

Muhabbet kuşu almak isteyenlerin en merak ettikleri noktalardan biri cinsiyetlerinin belirlenmesi konusudur. Muhabbet kuşlarının cinsiyet belirlemeleri sanıldığının aksine son derece kolay olarak yapılmaktadır. Dişi mi yoksa erkek mi diye merak ettiğiniz kuşun gagasında bulunan cereye bakmanız cinsiyetini belirlemeniz için yeterlidir.

Kuşunuz Dişi Mi Erkek Mi?

Muhabbet kuşu almak istediğiniz de cinsiyetine karar vermeniz için ve cinsiyetini ayırt edebilmeniz için bilmeniz gereken bazı önemli noktalar söz konusudur.

İlk olarak muhabbet kuşlarının cinsiyet tayinlerini yapmak sandığınız kadar zorlu bir süreç değildir. Gagalarında bulunan cerenin renginden kuşunuzun cinsiyetini öğrenebilirsiniz.

Bazı türlerde ise bu durum sanıldığının aksine zor olabilmektedir. Hangi türlerde diye merak edenler için albino muhabbet kuşları yavrularında bu ayrımı yapmanız zorlaşabilmektedir.

Tamamı beyaz olan bu kuş türünde cinsiyet belirlemesinde ön plana çıkan renkler zıt şekilde gözükebilmektedir. Bu durum ise kuşunuzun cinsiyetini belirlemenizde sizi zorlayacak bir durumdur.

Genel anlamda bir değerlendirme yaptığımızda muhabbet kuşlarında erkeklerin cereleri mavi tonlarındadır.

Üremeye yaklaştıkları zaman mavinin tonu koyulaşmaktadır. Normal dönemlerde hasta olduklarında ya da tüy dökme zamanı geldiğinde ise açık mavi tonlarına sahiptirler.

Dişi muhabbet kuşlarının cereleri ise sabit bir renkte değildir. Beyaz, krem olabileceği gibi kahverengi hatta mavi rengi bile görebilmeniz mümkün olmaktadır.

Bazı muhabbet kuşlarının cere renkleri tamamen açık mavidir. Bu durumda dişi mi erkek mi diye karıştırmanız söz konusu olabilmektedir.

Genel anlamda dişi muhabbet kuşunda görebileceğiniz cere rengi kahverengidir. Üreme dönemine girmesi ise kahverengi daha koyu bir hal almaktadır.

Yavru muhabbet kuşlarında da beyaz ve krem tonları dişi muhabbet kuşlarına işaret etmektedir. Pembe ve mor renkli cereler is erkek muhabbet kuşunun sahip olduğu renklerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.