Netteki Blog

Mu Varyantı Covid 19 Nedir ?

28.02.2023
307
Mu Varyantı Covid 19 Nedir ?

Mu Varyantı Covid 19 Nedir ?

Tüm dünya ülkelerinde yüksek oranda can kaybına neden olan Covid 19, yeni Mu varyantıyla insan yaşamını ciddi oradan tehdit etmektedir.  Peki, son zamanlarda dünya gündeminden düşmeyen ve hızla yayılan Covid 19 Mu varyantı nedir? Covid 19 Mu virüsünün belirtileri ve tedavisi nedir? Mu virüsü tanısı nasıl konuluyor? Mu varyantı öldürür mü? İşte detaylar…

Covid 19 Mu varyantı, Daily News tarafından derlenmiş olan bilgilere göre, ilk defa 2021 yılının Ocak ayında Kolombiya ülkesinde görülmüş olan virüs türüdür. Daha sonraki süreçte Hawaii ve de Alaska’nın da dâhil olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin tam 49 eyaletinde görülmüştür. Mu virüsünün bilinen en önemli özelliği ise, delta varyantından çok daha bulaşıcı olmasıdır. Aynı zamanda aşılara karşı direnme potansiyeli de oldukça yüksektir. Günümüzde Mi varyantının en çok görüldüğü eyalet ise California olmuştur.

Mu Varyantı Covit 19 Nedir ?

Mu Virüsü Belirtileri Nelerdir ?

Covid 19 virüsünün mutasyona uğramamış versiyonu bilindiği gibi insanları farklı belirtilere göstererek etkilemekteydi. Enfekte olan kişilerde ise genel olarak hafif ya da orta düzeydeki semptomlar kendisini gösterirken, büyük bir çoğunluk da hastanede tedaviye gerek duymadan iyileşmiştir. Bunun yanı sıra çok ciddi semptomların görüldüğü kişiler de söz konusudur. Ciddi semptomların olması durumunda hemen bir sağlık kuruluşundan yardım alınması gerekmektedir.

Yeni tip Korona virüs Mu varyantı belirtileri arasında ise; yoğun bir nefes darlığı şikâyeti, dinmek bilmeyen boğaz ağrısı, kas ve eklemlerde ağrı, yoğun mide bulantısı ve buna bağlı olarak kusma, anormal iştahsızlık, yüksek ateş ve balgamlı öksürüktür.

Mu Virüsü Türkiye’de Görüldü Mü?

Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Sağlık Bakanı olarak görev yapan Fahrettin Koca tarafından yakın zamanda mu virüsüne ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalara göre ülkemizde toplamda 2 kişide Mu varyantının görüldüğü kaydedilmiştir. Salgının hızla yayıldığı son zamanlarda yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı ise merak konusu oldu. Elde edilen verilere göre Covid 19 virüsünün mutasyona uğramış versiyonları olan Delta ve de Delta Plus’ın ülkemizde çok daha yoğun olarak bulunduğu bilinmektedir.

Mu Varyantı Covit 19 Nedir ?

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.