Netteki Blog

Migrene Ne İyi Gelir? Diyenlere Doğal Çözümler

28.02.2023
386
Migrene Ne İyi Gelir? Diyenlere Doğal Çözümler

Migren Ağrısına Hangi Yiyecekler İyi Gelir?
KAHVE: Kahvenin içindeki kafein migren ağrısına iyi geldiği bilinmektedir. Migren atağının hissedildiği andan 1- 2 saat ara verilerek bir fincan kahve içmeniz ağrının şiddetini azaltacaktır.

ELMA SİRKESİ: Elma sirkesinin sayısız faydaları vardır; kemik ağrılarını hafifletir, kan basıncını düzenler.

Bu faydalarının yanında migren ağrılarını da azaltır. Bunun için 1 bardak suya 1 çorba kaşığı asitsiz, organik elma sirkesi ekleyin. Bu karışımı, migren tedavisi için günlük tüketilmesi önerilir.

BİBER: Biber kan dolaşımını artırır. Bu sebepten dolayı migren ağrısı için uygulanan bitkisel tedavilerin en başında gelir.

Ayrıca acı biberin içerisinde ağrı kesici özelliği olan kapsain maddesi bulunmaktadır. Ilık bir bardak suya eklenen bir çay kaşığı acı biber migren ağrısını hafifletir.

BUZ: Migren ağrılarına buz uygulamak migren ağrısını keser. Buzun dondurucu etkisinden dolayı uyuşturucu etki yapar. Bu sebeple ağrı hissedilmeye başlandığından itibaren buz uygulanması ağrıyı hafifletecektir.

Migrene İyi Gelen Bitkisel Çaylar Nelerdir?

1- Papatya Çayı: Papatya migren ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Papatyanın yatıştırıcı etkisi sakinleşmenize de sağlar. Düzenli olarak papatya çayı içmek ağrıları azaltmaya yardımcı olur.

Papatya çayını hazırlamak için; 2- 3 çay kaşığı papatyayı bir bardak suya koyarak bir dakika boyunca kaynatın ve 3 dakika dinlendirerek, günde 2- 3 defa tüketin.

2- Nane Çayı: Nane, sinirlerin yatışmasına yardımcı olur. Bu sebepten dolayı nanenin migrene iyi geldiği söylenir.

Nane çayı balla karıştırılarak tüketilebilir. Nane çayını kendi kuruttuğunuz naneyle yapabileceğini gibi aktarlardan da temin edebilirsiniz.

3- Zencefil çayı, migrenin sebep olduğu baş ağrıları dahil sinüzitten kaynaklı baş ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Migrenden kaynaklanan baş ağrılarına iyi gelen zencefilli bitki çayını gün içerisinde yemeklerden sonra 3 defa olmak üzere kullanılması öneriliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.