Netteki Blog

Mercimek çorbasının yanına ne gider? Hangi Yemekler Yapılabilir?

28.02.2023
876
Mercimek çorbasının yanına ne gider? Hangi Yemekler Yapılabilir?

Türk mutfağı tatlarının vazgeçilmez çorbalarından biri olan mercimek çorbası tek başına bile yeterli kalabilecek kadar zengin bir içeriğe sahip iken, çoğu zamanda en güzel ana yemekler öncesinde cila olur.

Mercimek çorbasına eşlik edebilecek yemekler

Balık sever insanlar çoğu zaman balık tüketimlerinden önce olmazsa olmaz mercimek çorbası tüketirler. Bir gerçektir ki balık ve mercimek çorbası adeta bütünleşmiştir.

Öte yandan kuru fasulye yemeğine öncülük eden bir mercimek çorbası da damakta hoş bir tada sahiplik yapacaktır.

Karnıyarık yemeği de mercimek çorbasının yanına çok yakışabilirken, aynı sofrada bulunan salata ya da zeytinyağlı yemeklerin her türlüsü bu çorbanın devamına eklenebilecek niteliktedir.

Kimi insanlar mercimek çorbasını sade roka ya da yağlı biber turşusu ile tüketirler. Bu oldukça lezzet katar çorbaya. Her çorbaya olmayacağı gibi mercimek çorbası limon sıkılıp içilebilir çorbalardandır.

Et ve tavuk yemekleri öncesinde, pilav ya da makarnanın yardımcı ana yemek olduğu her sofrada da mercimek çorbası yerini alabilir.Joker gibidir aslında.

Birçok yemek ile bütünlük sağlayabilir damaklarda. Türk mutfağı vazgeçilmez damak tadı olan mercimek çorbası sıcak servise uygundur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.