Netteki Blog

Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

28.02.2023
291
Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Belki de günümüzde birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunu olan fazla kilo, karaciğer yağlanması ve sivilce sorunu insanları çileden çıkarabiliyor. Tam da bu sorunlar için hazırlanmış olan muhteşem Maydanoz kürüne ilgi gittikçe artmakta. Bu şifalı kür birçok kişi tarafından denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. Böbrek taşı rahatsızlıkları olanların da bu kürü kullanmasında fayda olduğu görülmektedir.

Maydanoz kürü hazırlarken en önemli bir konu maydanoz seçimidir. Uzmanlar bu konuda bazı açıklamalarda bulunsa da birçok kişi bu konuda yanlış bilgiye sahip olduğu görülmektedir.

Uzmanlar, iri yapraklı Maydanozların taze gibi görünseler de hormonlu olduğunu dile getirmektedir. Bu yüzden kürümüzü yapmadan önce Maydanozu ince yapraklı seçmeli mümkünse bildiğimiz yerden almayız.

Maydanoz Kürü Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler:

1 demet maydanoz ( 15 adet )

1 adet limon

1 bardak su ( Çıkan limon suyuna göre 1 bardak suya tamamlayın )

Maydanoz Kürü Hazırlanışı, Tarifi:

Yıkadığımız maydanozları saplarıyla beraber kullanabiliriz. Üzerine 1 adet limonu kesip sıkıyoruz. Blenderdan geçirdikten sonra iyice yeşil su kıvamına getiriyoruz. Ortaya çıkan karışımı taşmayacak şekilde suyumuzu ekliyoruz ve iyice suya karışmasını bekliyoruz.

Artık kürümüz sunuma hazır.  Kürümüzü sabahları kahvaltıdan önce aç karnına tüketmeliyiz. 2 hafta kullanıldıktan sonra 1 hafta ara verip tekrar devam edebiliriz.

Maydanoz Kürü Ne işe Yarar, Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Maydanoz kürü içerisinde birden fazla vitamin barındırması sebebiyle birçok sağlık sorununa faydası dokunmaktadır. Özellikle içerisinde barındırdığı A vitamini, vücudumuzun ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır.

Bu sebeple kürü kullananlar ilk önce cildindeki değişimi fark etmektedir. Yağ yakıcı özelliği ile karaciğerdeki yağlanmayı engeller. Böbrek ve idrar yollarındaki enfeksiyonu önleyerek taş oluşumunu engeller. Sindirimi kolaylaştırarak ağız kokusunu önler.

Dikkat edilmesi gereken farklı bir hususta maydanoz içerisinde bulunan apiol ve beta-bisabolene maddeleri tansiyon düşürücü özelliği olduğu görülmektedir. Bu nedenle düşük tansiyon sorunu olanlar, hamilelikte düşük tehlikesi yaşayanların kullanması sakıncalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.