Netteki Blog

Maya Maskesi Tarifi Ve Kısaca Faydaları

28.02.2023
295
Maya Maskesi Tarifi Ve Kısaca Faydaları

Maya Maskesi Tarifi Ve Kısaca Faydaları

Maya maskesi özellikle kuru, solgun veya aşırı yağlı bir cildiniz varsa bunun neticesinden siyah noktalar ve sivilcelerin de oluşması ile karşılaşırsınız. İşte tüm bunlardan kurtulmak için maya maskesini düzenli kullanmalısınız.

Maya Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Kuru cildin nemlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca sivilcelerden korunmasını ve cildinizin de kırışıklarınızın önlenmesinde doğal bir maske olarak kullanılmasını sağlar. Yaş mayada vitamin, mineraller bulunur.

Bunların etkisi ile hem kuruluk önlenir hem de cilt hastalıkları oluşmaz. Cilt lekelerinin oluşmasını önlediği gibi kırışıklıkların da oluşmasının önüne geçer.

Cildin Yenilenmesi İçin Maya Maskesi

Soluk gözüken yüz ciltleri için önemli bu maskeyi, yemek kaşığının yarısı kadar yoğurt ve yarım yemek kaşığı kadar yaş mayanın iyice karıştırılması ile elde edilir.

Yüz ve boyun bölgenize yapacağınız sürerek yapacağınız masaj sonrasında 30 dakika beklemelisiniz. Ardından maskenin kuruması ardından ılık su ile yıkayarak maskeyi çıkarın.

Kuru Cilt İçin Maya Maskesi

Yaş mayayı tek başına sürerseniz bile nemlendirici etki yapacaktır. Ancak cildinizin kuruluğunun arttığı dönemlerde daha güçlü bir maya maskesi uygulamak için bal ve süt ile yapacağınız maske daha etkili olacaktır.

yarım yemek kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı sütün karışımı ile oluşturacağınız maskeyi boyun, yüz ve göğsün üst kısımlarına kadar sürüp 20 dakika beklemelisiniz. Ardından suyla yıkayarak temizlenin.

Yağlı Ciltler İçin Maya Maskesi

1 yemek kaşığı yaş maya üzerine 10 damla limon suyu ekleyin. Yüzünüze süreceğiniz maskeyi 15 dakika kadar bekletin. Sivilcelerin oluşumunu engelleyecek olan bu maske sonrasında soğuk su ile durulanmayı unutmayın.

Tüm maya maskelerini haftada 1-2 kere uygulayabilirsiniz. Bunun için cildinizin, kuruluk veya yağlı olma seviyelerine göre hareket etmelisiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.