Netteki Blog

Mantar sotenin yanına ne gider ?

28.02.2023
958
Mantar sotenin yanına ne gider ?

Mantar sotenin yanına ne gider ?

Mantar sotenin yanına en yakışacak lezzet önerilerini sizler için derledik. Bugün ne pişirsem sorusunu her gün kendimize sorarken buluyoruz. Bir davet sofrası , iftar menüsü ve ya akşam yemeği için alternatif farklı yemekler arıyoruz. İşte farklı tarif ve tat isteyenlere hem sağlıklı , hem sebze, hem düşük bütçeli et tadın da ama vegan bir yemek olan mantar sote ile geldik.

Bugün ne pişirsem sorusunun cevabı olarak size bir çok fikir verebilecek diğer yazılarımızı aşağıda paylaşıyoruz . Başlıklara tıklayarak yazılarımıza kolayca ulaşabiliriz. Bu konu hakkında herhangi bir fikir paylaşmak isterseniz yorum yapmaktan lütfen çekinmeyin.

Mantarın Yanında Ne Yapılır ?

Mantarı hem sofranız da ana yemek , yardımcı yemek ve ya ara sıcak olarak  kullanabilirsiniz. Biz çorbadan başlayıp bir çok alternatif sırlaayacağız. hangisi size pratik ve lezzetli geliyorsa onu yapmayı tercih edebilirsiniz. Seçim sizin !

1 – Sebze Çorbası

Mantarın yanına yakışacak en iyi seçeneklerden biridir. Tek bir başlık verip sizi kısıtlamak istemedik. Bildiğiniz , sevdiğiniz , damak tadınıza hitap eden ve mevsime uygun hangi sebze çorbasını dilerseniz yapabilirsiniz. İsterseniz terbiyeli sebze çorbası ya da kremalı sebze çorbası yapabilirsiniz. Bu çorbalar ayrıca hem vitamin  hem de şifa deposudur.

2 -Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Bu çorba alışageldiğimiz lezzetlerin dışında damak da şenlik yaratıyor. Közlenmiş biber aromasıyla mantarın leziz uyumu sizin de çok hoşunuza gidecek! Mantar denince akla hemen kaşar da gelir. Kaşarlı mantarın yanına ne gider diyorsanız mutlaka bu çorbayı denemelisiniz !

Mantarın Yanına Yakışan Yemekler

Mantar sotenin yanına ana yemek yapacağım etsiz asla olmaz diyorsanız işte bu kısım sizin için. Mantar yardımcı yemek olacak ise ve en iyi eşlikçi etli yemeklerdir diyorsanız hemen alternatif lezzetleri sıralayalım .

1 – Dana Antrikot

Lokum kıvamında pişirdiğiniz kırmızı et sunacaksanız en iyi yan yemek mantar sotedir. Bir çok lüks resturant da da ayrılmaz ikilidir. Mekanlarda genellikle kremalı mantar olur. Siz nasıl seviyorsanız menünüzü ona göre şekillendirebilirsiniz. Bütçesi yüksek bir yemek verecekseniz hem yapımı pratik hem gösterişli bir menü oluşturmuş olursunuz. Etleri Döküm tavada pişirmenizi ve saatler öncesin den zeytinyağı ve baharatlar ile marine etmenizi öneririz.

Mantarın Yanına Yakışan Yemekler

2 – Tavuk

Sofranızda illaki et olsun diyorsanız beyaz et tercih edebilirsiniz. Tavukları iri küpler halinde keserek tavuk şiş yapabilirsiniz. Hem sunum açısında hem de emek açısından daha zengin görünecektir.

Yada başka bir alternatif olarak fırında tavuk but (baget ) yapabilirsiniz. Güzel bir sunum tepsisi içinde sofranızın ortasına ekleyebilirsiniz. Hem mideniz hem gözünüz doyar.

Daha hafif ve yağsız bir seçenek ararsanız tavuk ızgara yapabilirsiniz. 3 tane davet sofralarınıza yakışacak tavuklu lezzet sunduk dilediğinizi seçmek sizin eliniz de  !

3 – Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Pirinç pilavı akla her zaman ilk gelen ve çok yakışan bir tarif lakin farklı bir pilav arıyorsanız kesinlikle Bitkisel protein deposu olan bu pilavı tercih etmelisiniz.

Mantar Yanına Makarna

Mantar sotenin yanına en iyi eşlikçi aslında makarnadır. Makarna hem bütçe dostu hem de mantar ile birlikte damak da lezzet şöleni yaratır ! Yukarıda tavuk bölümün de yaptığımız gibi bu bölümde de birden fazla seçenek sunacağız.

  1. Kremalı fesleğenli makarna yaparak mantar ile eşsiz bir uyum yakalayabilirsiniz.Aynı zamanda mantarın besleyici özelliği sayesinde çok daha doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.
  2. Fırın makarna ; Hem beşamel sos hem de makarna mantara çok iyi uyum sağlar.
  3. Köri soslu makarna ; köri soslu tavuk yapamıyorsanız sizde makarnasını yapın enfes oluyor !

Deneyen ve fikir bulan herkese afiyet olsun . Sağlıklı ve  mutlu günler diliyoruz !  Daha fazlası için sitemizin ” YEMEK TARİFLERİ ” kategorisini inceleyebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.