Netteki Blog

Kutsal Fesleğen Yağı (Tulsi Yağı) Ne İşe Yarar ?

Kutsal Fesleğen Yağı (Tulsi Yağı) Ne İşe Yarar ?

Kutsal Fesleğen Yağı (Tulsi Yağı) Ne İşe Yarar ?

Kutsal fesleğen tulsi yağı olarak bilinebilir. Kutsal fesleğen  şifalı bitkiden elde edilen yağdır içerisinde ; menekşe çiçekleri ve çiçekleri olan bir bitkidir. Saplar yeşildir, ancak bazen mor bir renk tonu vardır. Bitkinin saplarından , yapraklarından ve tohumlarından yapılarak meydana gelir.

Kutsal fesleğen genellikle Tay yemeklerini pişirmek için kullanılır. Bu fesleğen türü diğer fesleğen çeşitlerinden çok daha baharat barındırır. Hindu olanlar hatta bu fesleğene taparlar. eskilerden beri yani neredeyse antik çağlardan beri bedeni ,zihin ve ruhu sağlıklı olmasına yardımcı olduğu düşünülmüştür ve bu sebeple tulsi yağı hep saygı görmüştür. Kutsal bitki genellikle Hindu tapınaklarının etrafına dikilir. Tulsi adı “eşsiz olan” anlamına gelir.

Kutsal Fesleğen Yağı (Tulsi Yağı) Ne İşe Yarar ?

Hindu inancı ve eski çağlar böyle görmüş olsa da Batı tıbbı için kutsal fesleğen ” vücudun strese uyum sağlamasına yardımcı olan bir madde (adaptojen ) ” olarak kullanılmaktadır. Tulsi yağı ; stresin vücuttaki olumsuz etkileriyle mücadele etmek, sabit kan şekeri seviyelerini korumak ve uzun ömürlülüğü desteklemek için kullanılmıştır.

Kutsal Fesleğen Yağı Faydaları

Kutsal fesleğen yani tulsi yağının faydaları ;

  • H1N1 (domuz) gribi,
  • diyabet,
  • soğuk algınlığı,
  • baş ağrısı,
  • ateş,
  • stres,
  • mide rahatsızlığı,
  • kulak ağrısı ve başka bir çok hastalığı tedavi etmek için kullanılır.
  • En iyi sivrisinek kovuculardandır. Cildinize sürebilirsiniz.
  • Saç kıran tedavisinde yardımcıdır.

Yapılan araştırmalar sonucu kutsal fesleğen ; ateş düşürücü (kaşıntıyı önler), ishal önleyici, antimikrobiyal (antibakteriyel, antiviral, antifungal ve daha fazlası dahil), antioksidan, Antitussif (öksürük giderir), karaciğer, beyin ve kalp koruyucu da dahil olmak üzere çok çeşitli sağlığı geliştirici özelliklere sahip olduğunu göstermiştir.

Günümüzde en büyük derdimiz ve her hastalığın başı olan stresin bir numaralı savaşçı kutsal fesleğen yani tulsi yağı diye biliriz.  Tulsi adaptojenik bir bitkidir. Adaptojenler, stres faktörleriyle başa çıkmada vücudun direncini artırmaya yardımcı olan bitkilerde bulunan maddelerdir. Vücut üzerindeki stres etkileri yaşlanma sürecinde çok büyük bir rol oynar , adaptojenlerin de yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

Stres hormonu olan kortizol gibi dengeleyici hormonlar için genellikle kutsal fesleğen yağı kullanılır. Beyin fonksiyonunu geliştirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, organ ve vücut sistemi işlevinin iyileştirilmesi de dahil birçok farklı işlevi yerine getirebilir.

Kutsal Fesleğen Yağı Faydaları

Aromatik olarak, kutsal fesleğen esansiyel yağı, fesleğen yağı ve karanfil yağı arasındadır. Tulsi yağı, karanfil yağına karakteristik aromasını veren kimyasal bir bileşen olan eugenolün büyük bir yüzdesini (yüzde 85’e kadar) içerir. Tulsi esansiyel yağı ayrıca antioksidanlarda yüksektir ve vücudunuzun detoksuna yardımcı olur

Tulsi esansiyel yağının kaygı ve stresi azaltırken odaklanmayı artırmayı amaçlayan inhaler ve difüzör karışımlarında kullanımı için büyük bir potansiyel olduğu bilinir. Kutsal fesleğen yağı, ciltte tahrişe veya hassasiyete neden olabileceğinden, dikkatli bir şekilde kullanmanızı veya topikal kullanımdan kaçınmanızı önerdiğimiz bir yağdır.

Kutsal Fesleğen Yağı Faydaları 

Tulsi yağı, enfeksiyona karşı cildi korur ve yaraları tedavi eder. Yapraklarından yapılan özlerin yara iyileşme hızını ve gücünü artırdığı düşünülmektedir. Tulsi yağı genel olarak antibakteriyel, antiviral, mantar önleyici, antienflamatuvar ve analjezik (bir ağrı kesici) özelliklere sahiptir. Cilt proteinlerini kollajen ve elastin korur ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların yanı sıra diğer yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını önler.

Tulsi Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Tropikal olarak, tulsi esansiyel yağını omurganıza, ayak altlarına ve nabız noktalarına uygulayın. Yüz temizleyicinize veya losyonunuza da bir damla ekleyebilirsiniz.
  • Gargara olarak ; Biraz suya birkaç damla ekleyin, gargara yapın ve çalkalayın, ardından tükürün. Sadece ağız hijyenini sağlamakla kalmaz ayrıca nefesinizi de taze ve güzel tutar.
  • Buharlı yüz bakımı ; Bir kase sıcak suya birkaç damla tulsi esansiyel yağı koyun. Başınızın üzerine bir havlu koyun ve yüzünüzü buharın üzerine yaslayın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.