Netteki Blog

Kuş Kumu Nasıl Kullanılır?

28.02.2023
314
Kuş Kumu Nasıl Kullanılır?

Kuş Kumunun kullanımı, sindirime etkisi olduğu kadar, besin değerlerinin kazanımı açısından da büyük önemi bulunuyor.

Tam da bu noktada, öne çıkan hususlarda,, kumun kullanılmasıyla çeşitli yararların olduğu da gözlemlenebiliyor.

Genel olarak, kabuklu tohumlar üzerinden daha rahat şekilde sindirim yapılabilmesi adına, kumun faydası oldukça fazladır. Enzim salgısı ve yararlı liflerin kazanımları da yine lifler aracılığı ile desteklenen etkiler arasında yerini almaktadır.

Kumların çeşitli tipleri de bulunmaktadır. Bunların genelindeki çözülebilenler organik yapıdadır.

Böylece sindirim sistemi üzerinde asitler aracılığı ile eritme imkanı sağlar. Böylece istenilen kalsiyum değerlerinin kazanımına da yardımcı olmaktadır.

Kuş Kumunu Kullanmak ve Yerleştirmek

Genel anlamda kuş kumunun verilmesiyle alakalı bazı yanlış bilgiler bulunuyor. Yine de doğru yöntem, kuşunuzun tavrına göre uygulanmalıdır.

Kuş kumu, kafesin alt tabakası olan zemin alanında verilmemelidir. Böyle olduğunda kendi dışkısıyla orta kullanım sağlayabilir ve sağlığına zararlı etken olabilir.

Bunun olmaması adına da mutlaka ayrı bir kum tabağı ya da yemlik üzerinden verilmesi daha yararlı olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken diğer nokta isek kullanımı noktasında kuşun her zaman erişebileceği noktada olmamasıdır.

Eğer kuş sürekli olarak tüketim yapıyorsa, mutlaka belirli zamanlarda verilmelidir. Eğer tüketimi doğru sağlıyorsa, kafes içerisinde bulundurulmasında sorun yoktur.

Bundan dolayı da iyi takip ve gözlem mutlaka yapılmalıdır. Çünkü çok fazla tüketimde bazı tıkanma sorunları ya da kuşta oluşabilecek sağlık sorunlarını da meydana getirebilmektedir.

Ayrıca her satılan kuş kumu da alınmamalıdır. Kuş türlerine göre farklılık gösterebilen kumlarında olabileceğini bilmelisiniz.

Bundan dolayı da uygun olan ve sizin kuş türünüze göre belirlenenleri almalısınız. Ayrıca mutlaka içeriğini kontrol etmeli ve midye kabuğu ya da kırmızı renkli iyotlu tanecikler gibi içeriklerinin bulunmasına da dikkat edilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.