Netteki Blog

Kuru Saçlar İçin Ev Yapımı Sıcak Yağ Maskesi

28.02.2023
248
Kuru Saçlar İçin Ev Yapımı Sıcak Yağ Maskesi

Kadınların saçlarına yaptıkları boya fön ve maşa gibi saç bakım ve şekil yöntemlerinin sıkça kullanılması yüzünden saçlar yıpranır ve uçlarında kırılmalar görülmeye başlanır.

Aynı zamanda her erkek ve bayanda da hava kirliliği yanlış şampuan kullanımı ve yanlış tarak kullanımından dolayı saçların zarar görmesi görülebilir.

Mevsimsel etkiler de saçlarınızın kurumasında büyük bir rol oynar. Ancak bu saçlarınızda oluşacak olan kuruluğu evinizde önleyebileceğiniz bir takım çözüm yöntemleri vardır.

Evinizde yapabileceğiniz bakım maskeleri ve özellikle de sıcak yağ bakımı kuru olan saçlarınızı daha doğal bir hale sokacak ve onları bu kuruluktan kurtaracak.

Peki kuru saçların derdinin devası olan bu sıcak yağ maskesi nasıl yapılır? Öncelikle saçınızın uzunluğunu dikkate alarak bir kabın içine belirli bir miktar zeytinyağı döküyorsunuz.

Sonra da başka bir tencerenin içine sıcak bir su koyunuz. İçi yağ dolu olan kabı alarak tencerenin üzerine koyarak yağın ısınmasını sağlayınız.

Ateşe koymuş olduğunuz bu yağın çok fazla ısınmamasına dikkat ediniz. Eliniz ile yağın ısısını sürekli kontrol ediniz. Dayanabileceğiniz bir ısı değerine gelene kadar yağın ısınmasını sağlayın.

Isınmış olan bu yağı alarak eliniz ile saçınızın diplerinden başlayıp uç kısmına kadar sürüyorsunuz. Tüm saçınıza bu zeytinyağının diplerine sürerek masaj yaptırır şekilde bu yağı saçınıza yedireceksiniz.

Sonra da strech film ile kafanızı tamamen sarınız ve 1 ya da 2 saat süre bu şekilde bekleyiniz. Süre geçtikten sonra normal şampuanınız ile saçlarınızı güzel bir şekilde yıkayınız.

Haftada iki defa olacak şekilde bu durumu tekrarlıyorsunuz. Bu sayede saçlarınızın yumuşadığını ve zaman geçtikçe de daha az kırıldığını göreceksiniz. Bu tarifte zeytinyağı yerine Hindistan cevizi yağını da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.