Netteki Blog

küresel ısınma ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
586
küresel ısınma ile ilgili kompozisyon

Küresel ısınma nedeniyle Dünya her geçen gün daha önemli problemlerle yorulmaya devam ediyor. Bunların devamlılığının olması da insanların daha fazla sorunla boğuşmasına ve yıllar sonra da kıyı şeritlerinin yok olmasına neden olabilecektir.

Türkiye’nin her ne kadar kıyı şeritlerinde o kadar üst düzey bir değişim beklenmiyor olsa da, Dünya genelindeki süreci etkileyebilecek durumlar oluşacaktır.

İçerisinde bulunduğumuz dönemde de sürekli olarak buzullar erimekte ve bunlar da zaman içerisinde eski haline dönememeye başlamaktadır.

Her yıl düzenli olarak sıvı hale geçen ve dünyada varlığını kutup bölgesindeki iklimi kontrol etmenin dışında alanlara yönelen kitleler bulunuyor. Küresel ısınma, eğer çabalanırsa durdurulabilmesi halen geç olmayan bir süreçtir.

Özellikle bitki örtülerinin oluşumunu, iklimlerin düzenini, hayvanların göç sürelerini, avlanma koşullarını ve akarsuların durumlarını etkileyen faktör küresel ısınmadır.

Milyonlarca metre küp buzun her yıl daha fazla aşınan atmosfer nedeniyle dünyaya giriyor olması, iklimlerin de daha erken veya düzensiz hale gelmesine neden olabiliyor.

Direkt olarak insan bazlı ve arabalar, fabrikalar başta olmak üzere sorunların ortaya çıkarıldığı görülebiliyor.

Ekstra olarak da atmosferdeki gaz yapısını etkileyebilecek yeni maddelerin yaygın kullanımı dikkat çekiyor.

Zaman içerisinde milyonlarca kişinin doğal yolların dışındaki sebeplerle ölmesi de bununla ilişkilendirilebilecektir. İklimlerin düzensiz hale gelmesi, sürecin yapısını bozacak ve temel etkenlerin işlevsiz hale gelmesine neden olabilecektir.

Yüzlerce farklı kuruluşun sağlıklı olarak kullanıma sunduğu maddelerin çoğunda atmosferi zedeleyebilecek sorunlara ev sahipliği yapılıyor.

Dikkatli olunduğu taktirde çok kolay bir şekilde sürecin normale döndürülebilmesi mümkündür.

Oksijenin ve diğer gazların dengesi yerine getirilmelidir. Karbondioksit miktarı sürekli olarak arttığı taktirde Dünya da Mars gibi bir gezegen haline gelmesi kaçınılmaz bir yer olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.