Netteki Blog

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

28.02.2023
339
Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Günlük yaşamda kişilerin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için başvurdukları yöntemlerden biri de banka kredileridir. Banka kredileri her ne kadar kişilerin ihtiyacını karşılayacak gerekli nakit parayı sağlayabilse de öncelikli olarak kişilerin kredi notu ile ilgilenmektedir.

Banka kredilerinden yararlanabilmeniz için gelir belgeniz ve kredi notunuzun yüksek olması önem taşır. Kredi notunuzun yüksek olması bankaların sizler ile çalışmasını da kolaylaştıracaktır.

Kredi Notu Yükseltme

Bankalara düzenli olarak ödemelerinizi yaptığınız durumlarda kredi notunuzda da artış gözlemlenecektir.

Bu nedenle banka kredisinden yararlanan kimselerin borçlarını düzenli olduğu kadar istikrarlı bir şekilde ödemeye de özen göstermesi önem arz etmektedir.

Bankalarda kullanmadığınız hesaplar var ise bu hesapları kapatmanız kredi notunuzun yüksek olmasını sağlayacaktır. Kullanmadığınız hesapları kapattığınızda bankalardaki kredi notunuzun bir kaç hafta içerisinde artmış olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Banka kredilerinizi yükseltmek için bankalar ile çalışmanız da size artı puan olarak geri dönebilmektedir. Ancak banka kartları ya da banka kredileri kullanırken anlaşmalı olduğunuz bankalardan uyarı almamaya da özen göstermeniz gerekmektedir.

Banka kredi notu yüksek olmayan, borcunu düzenli ödemeyen kişiler zamanla bankaların kırmızı çizgisi içerisinde yer alacaktır. Bankalardan kırmızı kalem yiyen kişilerin diğer bankalardan dahi kredi alması mümkün değildir.

Bu nedenle kırmızı kalem yiyen kişilerin banka kredilerinden yararlanması için öncelikle bu borçların tümünün kapatılması gerekir. Fakat borçların kapanması dahi kredi notunuzu yükseltmeyecektir.

Bu nedenle banka kredilerinden yararlanmak isteyen kişiler kırmızı çizgiye neden olan borçlarını kapattıklarında kredi notları sıfır puan üzerinden değerlendirilir. Bu durumda kişilerin kredi notunu yeniden yükseltmesi zorunlu bir hal almaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.