Netteki Blog

Köpekler Kaç Tane Yavru Doğurur

28.02.2023
1.328
Köpekler Kaç Tane Yavru Doğurur

Bir doğumda birkaç yavrunun meydana geldiği biliniyor. Uygun ortam şartlarına bağlı olarak köpeğinizin bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmasına yardımcı olmalısınız.

Ortalama olarak 3 ile 14 arasında doğurma olasılıkları bulunuyor. Irklara göre de yavru sayısında farklılıkların meydana geldiğini söylemeliyiz.

Örneğin büyük olanlar için sayının 6 ile 14 arasında olduğu ifade ediliyor. Orta yapıda olanların ise 5 ile 10 arasında yavru ürettikleri biliniyor. Küçük cinslerin ise 1 ile 4 arasında yavruları olacaktır.

Yavrular dünyaya gelmeden önce gebelik sürecine dikkat edilmelidir. Uzman tavsiyelerine göre hem vitamin hem de mineral takviyelerinden yola çıkmalısınız.

Yani özel beslenme programları dahilinde sürecin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra;

Çok fazla egzersiz yapmasına izin vermemeli daha hafif hareketlerle günlerini geçirmesini sağlamalısınız.

Bu süreçte uzman kontrollerinin de önemli olduğunu söylemek gerekiyor.

Doğum için bir yer belirlemeniz ve köpeğinizi de bu yer ile alıştırmanız faydalı olacaktır.

Duygusal anlamda da daha yakın olmanızı ve ortak dilinizle ona sevginizi göstermenizi öneririz.

Köpek Gebelik Döneminin Belirtileri

Bu dönemde daha duygusal bir yapıda oldukları açıktır. Zamanla halsizlikler ya da kilo farklılıkları da meydana gelecektir. Uzmanlar sayesinde doğru teşhisler ile gebelik sürecini öğrenmiş olacaksınız.

Doğumun yaklaşması halinde de farklı belirtilerin oluşması söz konusudur. Örneğin memelerin daha da genişlediği gözlemleniyor.

Nitekim süt dolmaları ve yavrular için hazırlanması sağlanıyor. Kaç tane doğuracağına bağlı olarak da karın bölgesinde genişlemeler meydana gelecektir.

Eşelenmeler olacak ve yerini beğelenmemeye başlayacaktır. Doğumun son zamanlarında da farklı sesler çıkarabilir ve daha da yorgun düşebilir.

Öyle ki artık vücudu daha ağırdır ve sancıları da başlamak üzeredir. Vulva bölgesinden gelen sıvı sonucunda da doğumun başladığını anlayacaksınız.

Başlangıç anında rahat hareket etmesi ve nefes alması adına ferah bir ortam yaratmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

Yorumlar
  1. sema dedi ki:

    köpeğim 11 tane yavru doğurdu ama geriye 5 tane kaldı normal mi 🙁

  2. Emircan dedi ki:

    Köpeğim birtane doğurdu ve yavrusunu yedi birgüne yakın zaman geçmesine rağmen hala doğurmadı ve sancıları devam ediyor ve kan geldi daha doğururmu acaba

  3. Emircan dedi ki:

    Köpeğim birtane doğurdu ve yavrusunu yedi birgüne yakın zaman geçmesine rağmen hala başka doğurmadı ve sancıları devam ediyor ve kan geldi daha doğururmu acaba cinsi rotwailler