Netteki Blog

Köpekler İçin Tasma Modelleri Ve Çeşitleri

28.02.2023
367
Köpekler İçin Tasma Modelleri Ve Çeşitleri

Köpeğin içinde bulunduğu aktivitelere uygun ve yaşam alanı için gerekli olan boyun tasmaları olası kazalara karşı güvenlik önlemleri için oldukça idealdir.

Eğer köpeğiniz yavruysa ve henüz aşı programı bitmemişse tasma gereksiz olabilir. Çünkü aşıları bitmeden sokağa çıkamayacaksınız.

Yetişkinliğe geçtiği dönemde hemen bir tasma sahibi olmalısınız. Kullanım amacına ve alanına göre birçok tasma modeli vardır ve aralarından seçim yapmak da bir hayli zordur.

Köpeğinizin ırkına, eğitim seviyesine ve yaşına göre tasma tercihi yapmanız uygun olacaktır. Her ırkın egzersiz gereksinimi farklı oluyor.

Kimi hızla koşmak isterken kimi de çalıların arasında gezinmeyi tercih ediyor. Yani her duruma ve ırka göre tasmalar değişebiliyor.

Düz Boyun Tasmaları

En çok modeli olan ve en çok kullanılan tasmalardır. Tasmanın ucunda tasma kayışını takmak için bir halka ve bunun yanı sıra isim etiketi vardır.

Kumaş, deri ve plastik gibi farklı materyallerden üretilir. Işık ekleyerek ışıklı tasma, işitme engelli köpekler için titreşim aparatı da takabilirsiniz.

Yuvarlak Tasmalar

Kalın ve uzun tüylü olan köpeklerde tasmanın tüylere dolaşmaması, tüy yumağı oluşmaması veya keçeleşmemesi için dizayn edilmiş olan tasmalardır. Özellikle kısa boyunlu olan köpeklerde kullanılan yuvarlak ince tasmalar en güvenli tasmalardır.

Güvenli Kurtulma Tasmaları

Klipsli ve kopçalı tasmalarda köpeğinizin tasması bir şeye takıldığında güvenlik mekanizması devreye girerek, tasmanın açılmasını sağlar.

Oyun oynarken veya başka bir köpeğin tasmasının takılması gibi durumlarda tasma hemen açıldığı için köpeklerin paniklemesini engeller.

Işıklı Yansıtmalı Tasmalar

Çok uzak mesafelerden ve özellikle geceleri bile köpeğinizin görünmesini sağlayan tasmalardır. Özellikle geceleri dışarı çıkartıyorsanız oldukça ideal bir üründür.

Su Geçirmez Tasmalar

Yüzmeyi seven köpekler için oldukça uygundur. Kötü kokuyu önler ve bakteri riskini azaltır. Güvenli kurtulma özelliklerinin eklendiği modellerde vardır.

Boyun tasmaları, eğitim tasmaları, gezdirme tasmaları, göğüs tasmaları ve havlama önleyici tasmalar olarak gruplara ayrılmış olan tasmalar otomatik uzatmalı olabilir.

Köpeğinizle tempolu bir yürüyüş yapmak istiyorsanız kısa uzatmalı bir tasma tercih edebilirsiniz. Tuvalet veya buna benzer ihtiyaçlar için dışarı çıktıysanız daha uzun uzatmalı tasmaları tercih etmelisiniz.

Tasma alırken dikkat edilmesi gereken şey köpeğin ihtiyacını ve eğitim seviyesini göz önünde bulundurmaktadır.

Tasma Kullanmanın Avantajları

Tasmanın köpeğinizin yapısına uygun olmasıyla birlikte köpeğinizin yürüyüş esnasında yerden bir şeyler yeme problemini yok edebilirsiniz.

Köpeğinizin daha öz güvenli bir duruş sergilemesini sağlarsınız.

Başa yakın bir bölgede olması size her konuda müdahale hakkı verir.

Doğru tasma seçimi yürüyüş eğitimi ve keyifli yürüyüşlerin anahtarıdır.

Köpeğiniz yetişkinliğe yeni girdiyse tasma sayesinde yanınıza nasıl yürüyeceğini öğrenir.

En önemlisi onu kaybetmemenizi ve onun başını alıp gitmemesini sağlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.