Netteki Blog

Köpek Tüyleri İnsana Zarar Verir Mi

28.02.2023
341
Köpek Tüyleri İnsana Zarar Verir Mi

Köpek tüylerinin zararlı olup olmadığına yönelik pek çok görüş ortaya atılıyor. Ancak burada cevabın belirli koşullara yönelik sunulması gerektiğini söylemeliyiz.

Zararlı olmasının sebebi bakım şartlarının yeteri kadar yerine getirilmemesi olarak dile getiriliyor. Şöyle ki köpeğin yanlış beslenmesinden dolayı bir takım zararlar meydana gelebilir.

Bunun dışında dışarıdan gelmesine rağmen herhangi bir bakımına yer verilmemesi de sorunlar yaratacaktır. Parazit durumlarından kaynaklı olarak sahibinin zarar gördüğü açıktır.

Mesela çiğ et tüketilmesi halinde de aynı şekilde parazitlerin oluşmasına neden olacaktır. Tıbbi olarak da ‘hidarik kist’ şeklinde isminin olduğu biliniyor.

Hatta bunun adına özel aşıların dahi olduğunu söylemek gerekiyor. Düzenli olarak köpeğin aşısını yaptırmanız halinde de tüylerinden sorunlar yaşamanız mümkün değildir.

Köpek Tüylerinden Zarar Görmemek İçin

Öncelikli olarak 3 ayda bir özel kist aşılarının yapılmasına özen göstermeniz gerektiğini söylemeliyiz.

Sağlıksal açıdan sürekli olarak taramalardan geçmesi de herhangi bir zarar görmemenize neden olacaktır. Bunun adına diğer önlemleri de sıralayacak olursak;

Parazit oluşumlarının önüne geçmek adına çiğ etlerin tüketilmemesini sağlamalısınız.

Düzenli olarak şampuan ile yıkamalı ve kurutmalısınız.

Şampuan kullanımlarında da özen olarak satılanlardan yana tercihte bulunmalısınız.

Tüylerinin uzun olması mikropların yayılmasına etki edecektir. Bunun adına da kestirmeniz gerekiyor.

Uzun süre dışkının ev ortamında bulunmamasına da dikkat etmelisiniz.

Başta parazit oluşumlarının tehlike unsuru olduğunu göreceksiniz. Bunun için de köpek sahiplerinin önlemler alması gerekecektir.

Önlemlerin alınması durumunda köpek tüylerinden zarar görmemiş olacaksınız. Aynı zamanda bakımı ile beslenmesine dikkat ederek köpeğinizin de sağlıklı olmasını sağlayacaksınız.

Yani zararlarının oluşup oluşmaması da tamamen sizlere bağlıdır. Tüm önlemlerin alınması ve uygulanması durumunda köpeklerin ya da sahiplerinin zarar görmesi mümkün değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.