Netteki Blog

Köpeğim Çok Kaşınıyor Neden?

28.02.2023
284
Köpeğim Çok Kaşınıyor Neden?

Köpeklerin kaşınmasına neden olan pek çok sebep bulunuyor. Nedenlerine göre de bir takım önlemler almak mümkün. Kısa süreli olanların önüne geçmek zor olmayacaktır.

Ancak uzun sürmesi durumunda mutlaka veterinerlere başvurmak gerekecektir. Cilt testlerine dahi yer verilerek ilerleme sağlanacaktır.

Bu testlerden sonra bir takım ilaç tedavilerinden yola çıkmanız mümkün. Ya da beslenme ile bakım konusunda da farklı programlara yer verebilirsiniz. Öncelikli olarak kaşınmaya neden olan sebepleri sıralacak olursak;

Pire sorunlarının başta yer aldığını belirtmek gerekiyor. Pirelerden kaçınmak adına özel taslamalar ya da yağlar bulunuyor.

Alerjik olarak polenlerin daki köpeklerde kaşıntılara neden olduğunu belirtmeliyiz.

Uyuz durumlarının da kaşıntıya etkisi büyüktür. Parazitlerden kaynaklı olarak kaşınmalar farklı bölgelerde meydana gelecektir.

Bakteri oluşumları ile de zamanla deri üzerinden bir takım enfeksiyon sorunları oluşacak ve kaşıntılar baş gösterecektir.

Beslenme alışkanlıkları dahi zamanla alerjik sorunları ve kaşınmayı meydana getiriyor.

Sürekli olarak yıkamanız halinde deride yağlanma sorunları oluşacak ve yine kaşınmalar oluşacaktır.

Köpeğin Kaşınmasını Engellemek İçin

Kaşıntıların çok fazla olduğu dönemlerde sahiplerinin de kaşıma eğilimine yer vermesi yanlıştır. Aksine sadece avuç içleriniz ile kısa masajlar yapabilirsiniz. Sonucunda da daha çok rahatlaması söz konusudur.

Sıcak su ile banyodan uzak durmalısınız. Soğuk su sayesinde de kaşıntıların önüne geçmek mümkün. Hatta su içerisine karbonat dahi ekleyebilirsiniz.

Kısa sürede kaşıntının sona ermesini sağlayabilirsiniz. Yemeğine balık yağları takviye edebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce mutlaka veteriner ile görüşme yapmalısınız.

Yağ asitlerinden kaynaklı olarak iyi geleceği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra kaşıntıyı yatıştırmak adına da ilaçlar ve yağlar bulunuyor.

Uzmanların tavsiyelerine göre bu ilaç ve yağlara yer vermek gerekecektir. Kaşıntıların daha kısa sürede sona ermesi adına mutlaka veteriner yardımı almalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.