Netteki Blog

Kitap okumanın yararları olumlu etkileri nelerdir

28.02.2023
280
Kitap okumanın yararları olumlu etkileri nelerdir

Kitap bilgi birikimi için çok önemlidir ve vazgeçilmez parçalardan birisidir. Kitap insan gelişimi için önemlidir ve çok katkı sağlamaktadır. Geçmiş zamanlarda büyüklerimizin başarısı en çok kitap okuma sayesinde olmuştur örnek verecek olursak Osmanlı devletinin birçok hükümdarları kitap okuma sayesinde iyi yerlere gelmişlerdir. Çünkü kitap okuma zekayı geliştirir bu yüzden de sizi her zaman başarıya götürür. Ama tabiî ki de günümüzde birçok kişi kitap okumayı sevmez özellikle hayatında hiç kitap okumayanlar bile var. Unutmayın eğer kitap okumazsanız çok ciddi anlamda bilgi eksikliği olur. Gelişen bu teknolojinin yanlış kullanılması sonucunda ortaya iyi şeyler çıkmaz. Eğer teknoloji iyi kullanılmazsa kişi hantal olur. Ne yazık ki birçok gencimiz sırf televizyon başında veya bilgisayarda oluyor saatlerce.

Şimdi birçok kişi sorsanız kitap okumayı sizlere verecekleri cevap genel olarak zaman kaybıdır olur. Nedeni ise çok basit teknoloji geliştiği için her bilgi orada bulacaklarını sanırlar. Evet bu doğru her bilgi internet üzerinde kolayca bulunur fakat böyle yaptığımız zaman hayatımız boyunca hantal olacağız herhangi bir şey olduğu zaman hemen internete. Peki internet olmazsa o zaman ne yapacağız ? İşte internet olmadığı zaman o bilgiye cevabınız olmayacak ama kitap okuyan biri olursanız internete bile ihtiyacınız kalmadan hemen cevaplarsınız.

Kitap Okumayı Engelleyen Faktörler

  • En büyük etkenleri arasında televizyon gelmektedir. Çünkü kitap okumak izlemeye göre zordur bu yüzden herkes kolaya kaçmak için televizyonu tercih eder.
  • Çocukların oyun merakı bu da pc oluyor. Günümüzde biliyorsunuz çocukların %90’nı saatlerce pc başında vakit geçiriyor ve bu yüzden de asosyal olabiliyorlar.
  • Anne ve babaların suçu çok var bu konuda neden diye soracak olursanız okuma alışkanlığını ona kazandırmamışsınızdır. Eğer küçük yaşta kitap okumayı ona sevdirseydiniz şimdi kitap okumaya karşı olumlu olacaktı.
  • Kitap okuma bir zaman kaybı değildir aksine insanların hayatı için çok önemlidir.

Kitap Okumanın Yararları Nelerdir ?

  • Kitap okuyan kişi çok hızlı düşünür ve ona göre cevap verir.
  • Hayatta başarıya ulaşmak istiyorsanız o zaman tek anahtar kitap oluyor.
  • Kitap okuyan insanın algısı kuvvetli olur. Okulda , işte ve her yerde büyük başarılara imza atar.
  • Kitap okuyan insanlar her zaman kültürlü olur neyin ne olduğunu hemen bilir.
  • En önemlisi ise kitap okuyanların bilgi dağarcığı çok fazla olmaktadır. Özellikle konuşmaları çok akıcı ve güzel olur.
  • Dünyaya bakış açınız daha iyi olur.
  • Okulda başarınız daha çok artar.

kitap-okumanin-yararlari

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.