Netteki Blog

kıskançlık ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
384
kıskançlık ile ilgili kompozisyon

Belki De En Tehlikeli Huy Kıskançlık
 Kıskançlık başka bir kişinin sizden üstün olduğu durumlarda hissedilen eziklik duygusunun kızgınlıkla birleşmiş halidir. Bir de sevdiğiniz birinin ilgisinin başka bir yere ya da başka bir kişiye kaymasından korkmak anlamına gelen kıskançlık vardır.

Tanım olarak durumlar değişse de aslında sebep hep aynıdır. Yetersizlik duygusunun son damlası kıskançlıktır.

Bir insan yetersiz ya da eksik olduğunu düşünürse kıskanmaya ve hem kendine hem de etrafına hayatı zindan etmeye başlar.

Çoğu insan baştan kıskandığını belli etmemeye çalışsa ve bunu becerebilse de bir gün bir sinir harbi sonrasında kendini kaybedip saldırganlaşmaya bile başlar.

Kıskançlık sonucunda ciddi psikolojik rahatsızlıklara yakalanan insanlar bile vardır. Oldukça tehlikeli ve aslında ilk olarak insanın kendi kendine müdahale etmesi gereken bir durumdur.

Bir insana ya da duruma özenmekle kıskanmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Önemli olan çizginin hangi tarafına geçeceğinizdir.

Etrafınızdaki insanların başarılarını, ilişkilerini, güzelliklerini ya da işlerini kıskanmak yerine özenerek kendinize hedef koyup motivasyon sağlayabilirsiniz.

Kıskançlık sahip olunamayan şeyin arzusunun peşinde başkalarının başarısına karşı bir nefret beslemek ve haset etmektir.

Kıskançlığın en zor boyutlarından biri de ilişkilerde yaşanan kıskançlıktır. Bu aslında bazen en şizofrenik ve en sert olan kıskançlıklardan biridir. Kıskançlık yüzünden biten ilişkiler, biten evlilikler oldukça fazladır. İlişkide kıskançlık kaybetme korkusudur.

Ama bu tabi ki ne kadar kıskanıyorsanız o kadar seviyorsunuz anlamına gelmez. Sevdiğiniz kişinin ya da ilişki yaşadığınız kişinin ilgisinin başka bir yöne kaymasından ya da herhangi bir insanın sizin sevdiğiniz kişiye karşı bir duygu beslemesi ihtimalini düşünmek kıskançlığı ortaya çıkarır.

Bunu ilişkilerde konuşarak, taraflar birbirine karşı anlayışlı davranarak ve ilişkinizi sağlam bir temele oturtarak halledebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.