Netteki Blog

Kısırın Yanına Ne Gider?

Kısırın Yanına Ne Gider?

Kısırın Yanına Ne Gider?

Kısırı genel anlamda en çok annelerinizin günlerinde görmüşsünüzdür. Üstelik kısır gerek yemek gerekse tat açısından çok sevilen yemek türlerindendir. Kısır yemeğinin yanına ne gider? Gibi bir soruya annelerimizin günlerinden bildiğim kadar yanında çay gider diyebiliriz. Çaydan ziyade kısır ile ayran da gider. Yapısı gereği kısır bir bulgur çeşididir. Bu yüzden kısırın yanında ayranında gitmesi gayet normaldir. Kısır yemek olarak kalorisi orta diyebileceğimiz bir üründür. Kısır yemeğinde bir kâsede ortalama 180 kalori civarında bir değer vardır.

Kısırın Yanına Ne Gider?

Kısırın bir motto haline gelmesini sağlayanlar aslında annelerimizdir dersek yanlış olmaz. Sırf o günde kısır olacağı bilindiği için kısır günü denilen bir isim ortaya atılmıştır. Kısırın kalori değeri aslında içerisinde koyulanlara göre değişkenlik göstermektedir. Çünkü kısır sadece zeytin yağı ile yapılmaz. Zeytin yağıyla yapılan kısırın veya herhangi yemeğin tadının ayrı güzellikte olduğu gerçek olsa da bu kimi zaman değişkenlik gösterir. Normal çiçek yağlarının kalori değeri ve zeytin yağının kalori değeri arasında çok yüksek farklar vardır. Üstelik kısırı bu kadar kalorili yapan budur. Normalde bulgurun kalorisi oldukça düşüktür.

Kısır Nasıl Yapılmalıdır?

Kısır beğenilen bir yemek olmasının yanında besin değeri 31 gram karbonhidrat, 4 gam protein 3.50 gramda yağa sahiptir. Kısır nasıl yapılmalıdır? Sorusu normal hayatta kısır yapmak isteyenler için önemli bir sorudur.
Kısır yapmak için ilk önce 2 su bardağı kısırlık bulguru bir kâseye koyun, üzerine 1.5 su bardağını sıcak olacak şekilde suyu dökün. Bulguru koyduğunuz kâsenin kapağını kapatın ve bulgur suyu emim şiştikten sonra açın.

Kısırın Yanına Ne Gider?

Üstüne ise göz kararı domates salçası ve yine göz kararı zeytinyağı ekleyin, ancak bunları çok abartmayın. Sonrasında biraz tuz, limon suyu, isteğe göre pul biber veya çeşitli baharatlar ve çay bardağı olacak şekilde nar ekşisi koyun. Sonrasında taze soğan, nane, maydanoz üçlüsünü karıştırın hemen ardından kısır hazır duruma gelecektir. İşlemlerin bekleme süresini çıkardığınız zaman 15 dakika gibi kısa bir sürede halledebilirsiniz.

Kısır Yemeği Vitamin Değerleri

Kısır yemeği bulgur gibi suyu çeken bir yemek olduğu için midenizde şişer. Bu yüzden hızlı tokluk hissine kapılırsınız. Ancak kısır yemeği vitamin değeri olarak baktığımızda C vitamini olarak oldukça zengindir. 100 gram bir kısırda neredeyse %30 oranında C vitamini bulunmaktadır. Bu yüzden çocukların gelişim aşamasında bunu tüketmeleri son derece sağlıklı olacaktır.

Kısırın Yanına Ne Gider?

Kısırın içerisinde yüksek miktarda demir vitamini de bulunmaktadır. Çocukların ve normal bireylerin kemik sağlığı açısından kısır yemelerinde hiçbir sorun yoktur. Ancak kısırın içerisine ne koyduğunuz büyük önem taşımaktadır. Özellikle kısıra herhangi bir yağ koyamayın. Kısırın içerisine zeytinyağı koyarak yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz. Zeytin yağı her yemeğe tat verdiği gibi kısıra da verecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.