Netteki Blog

Kısa Fabl Örnekleri

28.02.2023
877
Kısa Fabl Örnekleri

Aslan, Ayı ve Tilki: Aslan ve ayı bir karacaya aynı anda saldırıp birbirlerine girerler. Öylesine kavga ederler ki her ikisi de bitkin düşer ve bir köşeye yığılıp kalır.

O sırada oradan geçmekte olan bir tilki onların hallerini görüp ava yaklaşır ve alır gider. “Biz ne acımasız yaratıklarız!” diye bağırır aslan ve ayı. “Durup dururken bir sahtekara yiyecek sağladık.”

Kazlar İle Turnalar: Kazlar ve turnalar bir gün aynı tarlada yiyecek aramaktayken birden yanlarına yaklaşmaya çalılan avcıyı fark ederler.

Turnalar daha çevik ve hafif oldukları için hemen uçarlar. Oysa kazlar ağır hareket ettikleri için avcıdan kurtulamazlar.

Şarlatan Kurbağa: Çamurun içerisinden kafasını çıkaran bir kurbağa bütün hastalıkları iyileştirebileceğini öne sürer. “Evrenin en iyi hekimi benim. Zeus’un hekimi Asklepios bile benim kadar iyi bir hekim değildir.” Der.

Bunu işiten bir tilki “Hadi oradan!” diye yanıtlar kurbağayı. “Sen önce git de şu lekeli derini, aksak yürüyüşünü düzelt.”

Kuş Avcısı İle Tarla Kuşu: Avcının biri çimenlere kuş kapanı kurarken uzaktan onu izlemekte olan bir tarla kuşu merakını yenemez ve adama ne yaptığını sorar. “Temel atıyorum.” Diye yanıtlar avcı. “Kendime bir kent yapacağım da.” Avcı kapanı kurduktan sonra bir köşeye çekilir ve beklemeye başlar.

Avcının sözlerine aldanan tarla kuşu hemen kapanın yanına gider, içindeki yemi alacakken kapana yakalanır.

Ne olduğunu anlayamayan tarla kuşu bir anda kendisini avcının elinde bulur. “Sen ne tuhaf bir adamsın.” Der tarla kuşu avcıya. “Eğer herkesi böyle karşılayacaksan kentine kimse gelmez.”

Ahırdaki Köpek: Ahıra yerleşen köpek havlayıp hırlayarak atların yemek yemelerini engeller. “Bakın şu zavallı ite!” der atlardan biri. “Kendisi ot yiyemediği için başkalarının da yemesine katlanamıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.