Netteki Blog

Kırışık Giderici Maske Tarifi

28.02.2023
219
Kırışık Giderici Maske Tarifi

Zaman içinde hem kadınlarda hem de erkeklerde yaşlanmaya yönelik yüzlerin belirli bölgelerinde kırışıklıklar ortaya çıkar.

Çoğu insanın sevmediği bu kırışıklık durumundan kurtulabilmek için bir çok uzman tarafından farklı farlı maske tarifleri önerilir.

Aynı zamanda kadınlar bu kırışıklıklardan kurtulmak için önemli kozmetik ve bakım markalarının çıkarmış olduğu krem ve yüz losyonlarını da denerler.

Halbuki bu kullanılan tüm yöntemler sizlerin yüzündeki kırışıklığı düzeltmemek ile birlikte bir de üstüne üstlük cildinizi tahriş eder.

İşte bu gibi durumlardan kaçınmak için daha çok doğal tariflere yönelmeniz gerekir. Bu bağlamda sizlere önereceğimiz kırışık giderici maskeyi evinizde bile yapabilmeniz mümkündür.

Kırışık giderici maskemizin yapılışı için öncelikle civan perçemi yarım fincan limon suyu bir çorba kaşığı zeytinyağı bir tatlı kaşığı süzülmüş bal bir adet çırpılmış yumurta sarısı ve yulaf unu malzemelerini bir araya getirmeniz gerekiyor. Tüm bu malzemeleri elde ettikten sonra maskeyi yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu kırışık giderici maskenin yapılışında ilk olarak civan perçemini alarak saf suda 15 dakika kadar kaynatmaya başlıyorsunuz.

Ardından su kaynadıktan sonra civan perçemini süzerek sudan alıyorsunuz. Elde etmiş olduğunuz bu posayı güzel bir şekilde ezdikten sonra üzerine sırası ile diğer malzemeleri katarak karıştırıyorsunuz.

Tüm malzemeleri bu şekilde karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz karışımı soğumaya bırakın. Soğuma işleminden sonra da civan perçemini kaynatırken elde ettiğiniz sudan bir fincan bu karışımın içine döküyorsunuz.

Ardından tekrar karıştırıyor ve üzerine yulaf ununu dökmeye başlıyorsunuz. Bu karışım artık bir maske haline gelene kadar karıştırıyorsunuz.

Artık yüzünüze uygulama vakti geldi. Kırışık giderici maskeyi yüzünüzde kırışıklık olan bölgelere yoğun olmak ile birlikte her yere sürüyorsunuz.

Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra yüzünüzü gül suyu ile yıkıyorsunuz. Zaman içinde tüm kırışıklıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.