Netteki Blog

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kekik hem  lezzeti hem kokusu hem de aroması ile yemekten çaylara , çaylardan maskelere , maskelerden şifalı suyuna kadar her alanda kullanırız. Bu makalemizde ise ” kekik suyunun faydaları nelerdir ? ” neye iyi gelir ? ne işe yarar ? gibi soruların cevabını sizler için derledik.

Kekik suyu genellikle yemeklerimizde özellikle etli yemeklere aroma verilmesi için kullanılır. Fakat günümüz araştırma ve kullanım sonuçları doğrultusunda başka alan ve sebepler içinde kullanılmaya başladı.

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Antiseptik ve antioksidan özelliğe sahip olan kekik suyu sivilce tedavisini destekler.
  • Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını kolaylaştırır
  • Ağız ve diş eti sağlığını korur.  Ağızdaki bakterileri yok etmeyi sağlayan kekik suyu diş eti iltihabı tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller.
  • Hücrelerin yenilenmesini sağlar, yaşlanmayı geciktirir.
  • Açık yaralar üzerinde antiseptik etkisi vardır.
  • Mikropları temizlemesiyle bilinir.

Kekik Suyu Günde Kaç Defa İçilir?

Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemesi önerilmektedir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir. Aksi takdirde sağlığınız için sakıncalı olabilir ve vücudunuz da fark etmeden zarar verebilirsiniz.

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kekik Suyunu Kimler Kullanamaz ?

Kekik suyunu hamileler, emziren anneler, kronik rahatsızlığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar, alerjik bünyeler ve ciddi bir hastalığı olan kişiler, kekik suyunu içmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kekik suyunu içtikten sonra baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi yan etkiler görülüp yaşanırsa hemen  en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Kekik Suyu Zayıflatır Mı?

Kekik suyu yapısındaki antioksidan bileşenler sayesinde vücuttaki toksin maddelerin atımını sağlayar ve metabolizma hızını arttırır. Bağırsak sağlığının korunmasında yardımcı olur. Kabızlığı önleyip bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kan şekeri düzensizliğine bağlı olarak gelişen insülin direncinde genellikle göbek ve bel çevresinde yağlanma artar. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan kekik suyu insülin direnci gelişmesini önleyerek bu bölgelerde yağlanma oluşumunu engeller.  Bu yüzden kekik suyu zayıflamanız da yardımcı olur ve diyetlerinizde de yardımcı olur.

Kekik suyu idrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttaki ödemin çözülmesine yardımcı olan kekik suyu zayıflama diyetlerini destekleyici şifalı suyu olarak akıllara kazınacaktır.

Kekik Yağı Faydaları ve Kullanımı Hakkında makalemiz için tıklayabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.