Netteki Blog

Kedilerde diş sağlığı ve bakımı nasıl yapılmalıdır

28.02.2023
242
Kedilerde diş sağlığı ve bakımı nasıl yapılmalıdır

Kedilerde diş sağlığı ve bakımı , yavru olan kedilerde 26 , yetişkin olan dişilerde ise 30 diş bulunmaktadır. Kediler yavru iken diş problemi oluşmaz ne zaman 3 ay ve sonrası olur ondan sonra diş problemleri meydana çıkar.

Diş eti çizginin altında gıda atıkları birikir ve böyle olduğundan dolayı o yer bakteri tutar ve zamanla enfeksiyon kaparak kötü nefes , salya artışı gibi gözlemler ortaya çıkar.

Kedilerde diş problemi çok önemli bir konudur çünkü ileriki zamanlar da diş dökülmeler,  sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi ciddi problemler meydana gelebilir.

Bunun için kedilerinizin diş kontrolünü düzenli bir şekilde yapın ve dişlerini düzenli olarak da fırçalayınız. Tedbir amaçlı olarak kedinizin ağzının yan tarafını açın ve bakın bakalım sararma var mı veya çatlak , kırık diş gibi.

Eğer böyle sorunlar varsa veterinerden yardım alabilirsiniz.

Kedilerin ön diş kısmı düzenli bir şekilde aylık olarak 2 veya 3 kez fırçalanmalıdır. Kedilerin diş bakımı çok önemlidir ve düzenli olarak fırçalanmaz ise kötü sonuçlar meydana gelir.

Diş fırçası seçerken de kedilerin çene yapısına uygun olanı seçin ve özellikle aromalı diş macunlarını tercih edin kediniz bunları çok sevecektir. Fırçalama yaparken dairesel hareketlerle diş yüzeyine ve diş etlerine masaj yaparcasına fırçalayın.

Unutmadan kedinizin dişlerini erken dönemde fırçalamaya başlayın bu çok önemlidir.

kedilerde-dis-sagligi-gorsel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.