Netteki Blog

Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

28.02.2023
233
Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Kedi bakımı nasıl olmalı? Aslında bir köpeğe nazaran bakımı oldukça kolay olan kedilerin bakımları konusunda sadece birkaç ayrıntı bulunur. Düzenli bir bakım ve eğitimle kedinizle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Yapılması gerekenler arasında ise;

Kedinizi düzenli olarak taramalısınız. Bazı kediler taranmaktan hoşlanmazlar. Onları taranmayı yavruluk döneminde alıştırırsanız taranmaz için tarağı gördüklerinde yanınıza bile gelebilirler.

Kedinizin temizliğine özen göstermelisiniz. Kedinizi 1 ya da 2 aylık periyotlarda banyo yaptırmalısınız. Dilerseniz kuru şampuan yöntemiyle haftada bir kere kedinizin temizliğini sağlamalısınız.

Kedinizin aşılarını kesinlikle yaptırmalısınız. Bu sayede hem kedinizin sağlığını koruma altına alır, hem de kedinizden size bulaşabilecek hastalıkları önlemiş olursunuz.

Kedinizin dışkısında parazit olup olmadığını sürekli kontrol etmelisiniz. Parazitler dışkının üzerinde bulunan beyaz solucana benzeyen yapılardır. Bunları gördüğünüz an kedinizi alıp veterinerin yolunu tutmalısınız.

Kedinizi haftada bir ya da iki kez yumurta ile beslemelisiniz.

Kedinize3 ya da 4 günde bir yoğurt suyu içirmelisiniz.

Kedinizin tırnak bakımı oldukça önemlidir. Kediniz evin içinde ve kendini bir başka kediden korumaya ihtiyacı olmadığı için tırnaklarının uzun olmasına ihtiyaç duymaz.

Kedinizin tırnaklarını veteriner hekiminizi izleyerek kendiniz de yapabilirsiniz. Bu işlemi kendi başınıza yapmak için öğrenmeyi bekleyin ve emin olduğunuz zaman yapın.

Tırnakla derinin birleştiği kısma değmeden sadece tırnağın uzun kısmını özel kedi tırnak makası ile kesebilirsiniz. Ayrıca kedinizin tırnaklarını kesmeniz eşyalarınız ve kıyafetleriniz için de en iyisidir.

Aksi takdirde kediniz tırnaklarından kurtulmak ve törpülemek için mobilyalarınıza zarar verebilirler. Ayrıca oyun oynarken istemeden de olsa sizi tutabilmeye çalıştıkları an tırnaklarıyla sizi yaralayabilirler.

Kedinizin ağzında ve kulaklarının içinde yaraların olup olmadığını ve dişlerini sık sık kontrol etmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.