Netteki Blog

Kaybolan Köpekler Nasıl Bulunur?

28.02.2023
245
Kaybolan Köpekler Nasıl Bulunur?

Köpek sahiplerinin kayıp durumların müracaat etmeleri yerler oldukça sınırlıdır. Şöyle ki polislerin bu anlamda çok fazla çalışması olmadığını söylemek gerekiyor. Bunun için de iş başa düşüyor.

Öncelikli olarak barınaklardan yola çıkabilirsiniz. Nitekim sokakta başı boş gezen köpeklerin ilgili görevliler sayesinde barınaklara bırakılması söz konusudur.

Buradan da sahiplerinin gelmesi ve alması bekleniyor. İşinizi daha da sağlama almak adına müracaat sırasında köpeğinizin tüm özelliklerini ifade etmelisiniz.

Belirgin bir izi ya da farklı bir özelliği bulunuyorsa mutlaka anlatmalısınız. Bu şekilde görevlilerin sizinle iletişime geçmelerini sağlayabilirsiniz.

Yakın bölgelerde bulunan barınakları ara ara ziyaret etmelisiniz. Yeni gelen köpekleri görmeli ve araştırmalarınızı sabırlı yürütmelisiniz.

Bu süreçte sabırlı olmanız ve umudunu kaybetmemeniz oldukça önemlidir. Sürekli olarak duyurularınızı yenilemeye devam etmeli ve gerekli birimleri ziyaret etmelisiniz.

Özellikle de görevlilerle görüşmeler yapmanız ve sürekli olarak köpeğinizi anlatarak bilgi vermelerini sağlayabilirsiniz.

Kaybolan Köpekler İçin Duyurular

Bir takım duyurular sayesinde daha da avantajlı olabilirsiniz. Örneğin sosyal medyanın bu anlamda faydalı olduğu açıktır.

Sahip olduğunuz hesaplardan köpeğinizin resmini paylaşmalısınız. Kayıp olduğuna yönelik duyurularda bulunmalısınız.

Böylelikle yakın çevrenizden de yardım almış olacaksınız. El ilanlarından ya da afişlerden de faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde belirgin bir fotoğraf ile duyurular sayesinde herkesin bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Yakın bölgelere afişlerin yapıştırılması faydalı olacaktır. Bunların yanı sıra düzenli olarak yürüyüş ya da egzersiz yapılan bölgeleri de ziyaret etmelisiniz.

Köpeğinizle en fazla zaman geçirdiğiniz yerleri dolaşmalısınız. Kokudan yola çıkarak sahiplerine ulaşmak isteyeceklerdir.

Bu yüzden ara ara park ya da bahçeleri ziyaret etmeniz gerekecektir. Tüm bu önlemler sonucunda köpeğinizi bulmanız mümkün olabilir. Barınakların ziyaretleri ve duyurular kapsamınsa ilerleme sağlamak gerekecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.