Netteki Blog

Karnıyarığın Yanına Ne Gider ?

Karnıyarığın Yanına Ne Gider ?

Karnıyarığın Yanına Ne Gider ?

Karnıyarığın yanına ne gider sorusuna onlarca seçenek söylenebilmektedir. Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri olan karnıyarık yemeği, patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumuyla bir araya gelerek ortaya görüntüsüyle, kokusuyla, tadıyla enfes bir uyum sağlamaktadır. Patlıcan yemekleri genellikle kuşbaşı et ve kıyma ile birbirinden enfes farklı tarifler kullanılarak yapılmaktadır. Domates soslu etli iç harcı ile bütünleşen patlıcanlar, ortaya nefis sonuçlar çıkarmaktadır. Her daim en sevilen yemekler arasındaki yerini koruyan karnıyarık, doyurucu olmasıyla da oldukça popüler hale gelmektedir. Türk mutfağının enfes ve bir o kadar da vazgeçilmez yemekleri arasından olan karnıyarık, sofralarınızı şölene çevirerek akşam yemeklerinizi daha keyifli bir gele getirebilmektedir. Özellikle de pirinç pilavı ile muhteşem bir uyum sağlayarak damaklarınızda unutulmayacak bir lezzet bırakmaktadır.

Karnıyarığın Yanına Ne Gider

Sebzelerin en sevilenleri arasında yer alan patlıcanın en güzel hali hiç şüphesi karnıyarıktır. Yapımı zor ve zahmetli olarak düşünülse de sonuç olarak çıkan lezzet karşısında bunlara değeceğini göreceksinizdir. Osmanlı döneminde cacıkla servis edilerek özellikle davetlerde sofranın en baştaki yemeği olmuştur. İç Anadolu bölgesine has bir yemek olan karnıyarık, Sivas yöresine ait bir yemektir. Ana malzemesi patlıcan olan karnıyarık yemeği, yeşilbiber ve patates ile de yapılabilmektedir. Patlıcanların içine hazırlanan iç harcı eklenerek salçalı sosla beraber hazırlanmaktadır. Küçük ve etli patlıcanların ortadan yarılması ile içine soslu ve baharatlı kıyma harcı eklenerek pişirilmektedir. Çorbalar, salatalar, ara mezeler, pilav gibi pek çok lezzet karnıyarığın yanında harika bir uyum sağlamaktadır.

Karnıyarığın Yanında Yapılacak Çorba Tercihleri

Karnıyarığın yanında yapılacak çorba tarifleri değişkenlik gösterebilmektedir. Karnıyarığın yanında belki de kendisine en çok yakıştırılan lezzetlerden birisi de çorbalardır. Oldukça pratik ve kolay hazırlanan çorbalar ile şahane bir uyum yakalayabilirsiniz. Türk mutfağında hatırı sayılır bir yeri olan ve yağlı yemeklerin yanında vazgeçilmezdir çorbalar. En çok sevilen çorbalardan birisi de ezogelin çorbasıdır. Hem besleyici hem de sağlıklı olan ezogelin çorbası, karnıyarığın yanında harika bir ikilidir. Osmanlı saray mutfağından özel bir çorba olan Çeşmi Nigar çorbası da çok uyumlu bir lezzettir. Ayrıca mısır unlu patates çorbası, mercimek çorbası, yayla çorbası gibi çorbalar da karnıyarığın yanında oldukça uyumlu lezzetlerden yalnızca birkaçıdır.

Karnıyarığın Yanına Ne Gider

Karnıyarığın Yanında Pirinç Pilavı

Karnıyarığın yanında pirinç pilavı ile şahane bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. En güzel yemeklerin yanına yakışan ve kalabalık sofraların ayrılmaz parçası olan pirinç pilavı, tane tane oluşu ve tereyağı ile damaklarınızda enfes bir tat bırakmaktadır. Sulu ya da yağlı yemeklerin yanında ilk akla gelen şey hiç şüphesiz pilavdır. Karnıyarığın yanında tam ölçülerine göre yapılmış bir pirinç pilavı, harika bir ikili olmaktadır. Pirinç pilavı yapılışı kolay bir yemek gibi gözükse de tam ölçüsüne göre yapılmayınca ortaya lapa lapa olmuş bir pilav çıkabilmektedir. Servis tabağının bir yanında karnıyarık diğer yanında mis gibi tereyağlı pirinç pilavı ile muhteşem bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz.

Karnıyarığın Yanına Ne Gider

Etiketler:

Yorumlar
  1. Sema dedi ki:

    Cokkk guzel