Netteki Blog

Karabasandan kurtulmak için okunacak dua

28.02.2023
737
Karabasandan kurtulmak için okunacak dua

Karabasan Müslüman olmayan cinlerin bizlere uyku sırasında ağırlık vererek bizleri korkutmasıdır. Karabasan, bilimsel olarak uyku felci olarak da adlandırılmaktadır.

Çeşitli nedenler den ötürü dolayı (Gerginlik, stres, üzüntü gibi sıkıntılar) kan dolaşımının ve zihinsel işlevlerinin geçici bir süre olarak bozulmasıdır.

Karabasan geldiği zaman, insan hareketsiz kalmaktadır, konuşamaz hatta bağıramaz, sanki üzerinde tonlarca miktarda ağırlık varmış gibi hissetmektedir.

Karabasan basması olarak adlandırdığımız bu durum geçici olmakla beraber bazı insanları oldukça sık rahatsız eden bir durumdur. Korkulacak bir durum değildir ama gerçekten rahatsız edici durumdur.

Karabasandan Korunmak İçin Ne Yapmalıyız?

Karabasan basmasından korunmak için öncelikle daima gece yatmadan önce abdestli olmak, Euzu besmele çekip yatağa girip sağ yana doğru yatmak, Ayet-el Kürsi, Fatiha, ihlâs gibi ya da Felak veya Nas surelerini okumak oldukça faydalı olacaktır. Karabasan için ayrıca Hadislerde geçen dualardan faydalanabiliriz.

Karabasan için okunacak dua;

Karabasan basması için yukarıdaki surelere devam edelim, bu sureleri sadece yatarken değil, gün içinde her fırsat bulduğumuzda okumakta faydalar vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.