Netteki Blog

İstihare Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Kısaca

28.02.2023
332
İstihare Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Kısaca

İstihare namazı insanların karar vermesi gereken durumlarda içinde bulunduğu çıkmazda en doğru kararı vermek için başvurulan ilahi bir mesaj alma yöntemidir. Bir kaç çeşit İstihare namazı kılınışı vardır. Her kes kendi dilediği ve içine sindiği gibi kılabilir. Ve sonuca göre hareket edebilir. İstihare namazlarıyla ilgili birçok hadis ve kaynaklar vardır. 2 rekâtlık, 4 rekâtlık ve 11 rekâtlık istihare namazları vardır.

Bunlarda en kolay ve etkili olduğuna inanılan istihare namazı şöyledir. Abdest alıp kıbleye doğru yönelerek iki rekât İstihare namazı kılmaya niyet edilir ve tıpkı sabah namazı gibi namaz kılınır.

Daha sonra karar verilmesi gereken konu ile ilgili dua edilir. Sonra başka bir şeyle kafa meşgul edilmeden yatağa girilir uyunur.

Rüyada görülen beyaz ve yeşil renkler o işin hayırlı olduğunu ve yapılması gerektiğini gösterirken; siyah ve kırmızı renk olumsuz semboller olup, düşünülen o işin kesinlikle hayırlı olmayacağı ve hemen bu konunun kapatılması gerektiğini anlatır.

İstihare Namazı Farz Mıdır?

İstihare namazı farz değildir. Sadece insanların bazı durumlarda neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamazlar durumunda başvurulan ve Allah tarafından kendilerine doğru yolun gösterildiğini inanılan bir yoldur. Birçok insan karar verme konusunda İstihare namazı ile si kararı verip daha sonraki gelişmeleri de en doğru yol olarak görmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.