Netteki Blog

İslam’da Cinler Gerçekten Var mıdır? İşte Merak Edilen Sorunun Cevabı!

28.02.2023
395
İslam’da Cinler Gerçekten Var mıdır? İşte Merak Edilen Sorunun Cevabı!

Allah’ın yarattığı toplam 18 bin âlem vardır. Bu âlemlerde çeşitli yaşamlar olması muhtemeldir. Peki, cinler gerçekten var mıdır? Cinler ruhani varlıklara girmektedir. Biz insanların beş duyu organımızla varlıklarını hissedemediğimiz yaratıklardır. Allah insanların gözlerini cinleri göremeyecek şekilde yarattı. Ama bizim onları göremememiz onların gerçek olmadığı anlamına gelmez.

Kaç tür cin vardır?

Cinler üç kategoriye ayrılmaktadır. Melekler, şeytanlar ve hem hayırlısı hem de şerlisi olan cinler. Onların varlığına Kur’an-ı Kerim okuyarak inanabiliriz. Birçok hadis ve ayetlerde cinlerden söz edilmektedir. Cinler de insanlar gibi doğar, büyür, çoğalır, beslenir ve ölür. Onlar da Allah’a kulluk etmek ile yükümlüdürler.

Cinler manevi ve ruhani varlıklar olması sebebiyle meleklerden bilgi çalabilirler. Bu da insanların bilmediği, şu ana ve geçmişlerine ait bazı olayları bilmelerine sebep olabilir. Fakat bu özellikler onları insanlardan daha üstün kılmaz. Cinlerin insanlar ile iletişime geçtiği durumlar olabilir. Ama Müslüman olan bir kişinin bu durumdan korkmaması ve Allah’ın izni olmadan kendi ile irtibat haline geçemeyeceğini, ona zarar veremeyeceğini bilmesi gerekir.

Cinlere aşırı merakı olup, bu konuyu yakından irdeleyenler, onlar ile irtibata geçenler vardır. Bu kişiler ruh sağlığı yerinde olmayanlardır. Böyle bir durum ile karşılaşan insan, Allah’a sığınmalı ve dua etmelidir. Allah her konuda olduğu gibi gerçekten var olan cinler konusunda da kulunun yardımcısı olacaktır.

islamda-cinler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.