Netteki Blog

Instagram’da Kaç Kişi Şikayet Ederse Hesap Kapanır?

28.02.2023
289
Instagram’da Kaç Kişi Şikayet Ederse Hesap Kapanır?

Gelişen internet teknolojilerinin bir parçası olarak hayatımıza giren sosyal medya platformları kullanıcılarına yüzlerce farklı avantaj sağlıyor. Normal kullanım amacının dışına çıkılmadığı sürece oldukça güvenilir ve faydalı bir platform olmalarına rağmen bazı kişiler başta instagram olmak üzere sosyal medyalar üzerinden hoş karşılanmayacak paylaşımlarda bulunabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda aklınıza muhtemelen şu soru geliyor; instagram’da kaç kişi şikayet ederse hesap kapanır.

Milyonlarca kullanıcıya hizmet veren sosyal medya platformlarını gün içerisinde onlarca farklı amaç için kullanmayı tercih ediyoruz. Bazen arkadaşlarımız ya da ailemiz ile sohbet etmek için bazense aradığımız bir ürünü bulmak ya da bir işletme ile bağlantı kurmak için. Fakat instagram üzerinde gezinirken zaman zaman karşımıza hoşumuza gitmeyen paylaşımlarla karşılaşabiliyor ya da bize özel mesaj üzerinden bu tarz gönderiler geliyor olabilir. Bu paylaşımları ya da mesajı atan kullanıcıların instagram hesaplarını kapattırmak & sizinle bağlantısını kesmek ise en doğal hakkınız. Bunun için yapmanız gereken tek şey profili şikâyet etmek ve arkadaşlarınıza da şikâyet ettirmek. Peki, bu profili şikâyet ettiniz ve arkadaşlarınıza da söylediniz ama instagram’da kaç kişi şikayet ederse hesap kapanır?

instagram'da kaç kişi şikayet ederse hesap kapatılır

Instagram’da Kaç Kişi Şikayet Ederse Hesap Kapatılır?

Bireysel kullanımların yanı sıra ticari amaçlar içinde kullanılan instagram üzerinde bazı kötü niyetli kullanıcılar sahte profiller oluşturarak ticari bir işletme gibi sizinle görüşerek paranızı gasp etmeye çalışıyor olabilir. Bir nevi modern dolandırıcılık diyebileceğimiz bu gibi kişilerin yalanına kandıysanız ya da şüphelendiğiniz bir profil ile karşılaştıysanız bu profilleri daha fazla kişiyle iletişim kurmadan önce şikâyet etmelisiniz. Sizi rahatsız eden, insanları dolandırmak için kurulmuş olan sahte profiller başta olmak üzere instagram’da yer almaması gerektiğini düşündüğünüz her paylaşım ve profili şikâyet edebileceğinizi unutmayın. Bir profili şikâyet ederken aklınıza instagram’da kaç kişi şikayet ederse hesap kapatılır sorusu geliyorsa yazımıza göz atmaya devam edin.

Bu profillerin daha fazla kişiye erişmesini önlemek için gelişmiş şikayet sistemi sayesinde instagram gün içerisinde milyonlarca kullanıcının göndermiş olduğu şikayetleri tek tek inceleyerek değerlendirmesini yapıyor. Evet, yalnızca siz şikâyet etmiş olsanız dahi bu profiller inceleniyor ve kapatılma ihtimali bulunuyor fakat çoğunlukla yalnızca sizin şikâyetiniz bir hesabın kapatılması için yeterli olmayacaktır. İyi ama, instagram hesabını kaç kişi şikayet ederse kapatılır o zaman? Bu sorunun cevabını merak ettiğinizi biliyoruz ve sizin merakınızı gidermek için birazdan bunun cevabını detaylı bir şekilde ele alarak vereceğiz.

instagram'da kaç kişi şikayet ederse hesap kapatılır

Bir Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

Aslında bu sorunun cevabını biraz önce sizlerle paylaşmıştık, bir hesabın kapatılabilmesi için yalnızca bir şikâyet dahi bazı durumlarda yeterli olabilmektedir. Bu durumlar genellikle oldukça açık bir şekilde şikâyet nedeniz instagram yönetimi ve botları tarafından fark ediliyorsa gerçekleşiyor. Fakat durum net bir şekilde belli olmuyorsa ve detaylı bir inceleme yapılması gerekiyorsa yalnızca sizin şikâyetiniz yeterli olmayacaktır ve bu durumda bir instagram hesabını kaç kişi şikayet ederse kapanır sorusu akıllara gelecektir. Bu soruya net bir cevap vermek maalesef mümkün değil fakat size şikâyet sisteminin işleyişinden biraz bahsederek bunu kendiniz tahmin etmenizi sağlayacağız.

Instagram şikâyet sistemini bir havuz olarak düşünün. Kullanıcıların tüm şikayetleri bu devasa havuz içerisine eklenen bir bilyeye benzetilebilir. Eğer A profilini yalnızca siz şikâyet ederseniz havuzun içerisine 1 tane A yazısı eklenecektir. B profili ise toplamda 30 kişi tarafından şikâyet edilmiş olsun. Bu durumda havuz içerisinde 30 tane B harfi yer alacaktır. Havuz içerisinde en çok dikkat çeken B profili olacağı için instagram ekipleri öncelikle B profilini inceleyecek ve bu süreç bu şekilde devam edecektir. Ne zaman sizin şikâyetiniz en dikkat çekici hale gelirse o zaman incelenecektir. Bu nedenle kaç tane şikayetle instagram kapanır sorusuna net bir cevap söylememiz mümkün olmaz.

Eğer bir profilin gerçekten instagram kurallarına aykırı paylaşımlar yaptığını düşünüyorsanız ya da sizi özelden rahatsız ediyorsa ve kapatılmasını istiyorsanız tüm arkadaşlarınızla paylaşarak şikâyet etmelerini isteyebilirsiniz. Bu sayede şikayetleriniz havuzda ön plana çıkacak ve instagram botları başta olmak üzere manuel kontrol eden ekiplerin de dikkatini çekecektir. İncelenen bu şikâyet neticesinde kuralları ihlal ettiği belirlenen profiller kapatılacaktır. Umuyoruz ki instagram’da kaç kişi şikayet ederse hesap kapanır sorusuna açıklayıcı bir cevap verebilmişizdir. Aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi ve şikâyet edilmesini istediğiniz profilleri yorum olarak yazabilir ve gerçekten kuralları ihlal ettiğini düşündüğümüz profilleri burada yayınlayarak kapatılmasına destek olmamızı sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.