Instagram kişilerden fotoğraf gizleme

Instagram kişilerden fotoğraf gizleme

Bu konu, birçok kullanıcının fark ettiğinden çok daha önemlidir, çünkü Instagram fotoğraflarınızın tamamını özel olarak işaretlemediğiniz sürece, bir bilgisayardan, iPhone’dan veya Android telefondan herhangi birinden, gönderi yayınladığınızda ne yayınladığınızı,nerede olduğunuz görülebilirdi. Instagram’dan bir fotoğrafı bazı kişilerden gizlemek istemenizin bunun gibi birçok nedeni olabilmektedir. Belki eski sevgilinizle çektiğiniz muhteşem tatilin hatırlatılmasını istemiyorsunuz ya da sabah saat 2’de çok gurur duyduğunuz resimlerin aslında oldukça korkunç göründüğünü fark ettiniz. Hesabınızda dünyanın görmesini istemediğiniz birkaç fotoğrafınız varsa, şimdi bu fotoğrafları profilinizden gizleyebilirsiniz, böylece hala orada olurlar bu herkesten gizlemenin bir yoludur.

İnstagram profiliniz muhtemelen sizin hakkınızda bir çok önemli detayı barındırıyordur. Profilinizi kilitleyerek hesap gizliliğiniz başvurabileceğiniz bir diğer yoldur. Bu siz onaylamadıkça fotoğraflarınızı veya hikayelerinizi kimse göremeyeceği anlamına gelir. Instagram’ın ayarlar menüsüne gidip Daha sonra, “Gizlilik”> “Hesap Gizliliği” kısmından Özel Hesap seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.
Sizi takip eden birinin artık gönderilerine ulaşmasını istemiyorsanız profilinize gidip ve takipçi sayınız listenizden “Kaldır” seçeneğine basıp artık gönderilerinize ulaşamamasını sağlayabilirsiniz. En son duyurusunda instagram yayınları görüntüleme, üçüncü taraf uygulamalarla çalışma ve reklam yayınlamada büyük değişiklikler olduğunu duyurmuştu. Ancak, yayınlama ayarları ile ilgili olarak, son zamanlarda çok fazla değişiklik görmüyoruz.

Instagram Yardım Merkezi’nde de belirtildiği gibi – Hikayenizi birinden veya birilerinden gizlemek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Profilinizden Sağ üstteki (iOS) veya (Android) öğesine dokunarak hesap’ın altındaki hikaye ayarları kısmından hikayeyi şu kişilerden gizle seçeneğine dokunun. Hikayenizi gizlemek istediğiniz kişileri seçtikten sonra artık hikayeleriniz o kişiler tarafından görülmeyecektir. Eğer hikayelerinizin tekrardan o gizlediğiniz kişilere göstermek istiyorsanız seçiminizi kaldırmak üzere tekrardan aynı yerden kolayca kaldırmanız mümkündür.
Paylaştığınız bir postu belirli kişilerden gizlemek istiyorsanız bunu yapmanız pek mümkün değildir. Ama yapabileceğiniz farklı seçeneklerde vardır. Yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, Sık Kullanılanlar yada Yakın Arkadaşlar ayarlarını kullanmaktır. (işletme hesabı yada kişisel bir hesap olması durumuna bağlı olarak bu değişiklik gösterebilir). Yukarda belirtilen adımlarla ilgili herhangi bir şüpheniz varsa, bunu çözmenize yardımcı olabilmemiz için aşağıda bir yorum bırakmayı unutmayın.

Yorum Yapın