Netteki Blog

İnovasyon Nedir? İnovasyon Örnekleri Nelerdir?

28.02.2023
381
İnovasyon Nedir? İnovasyon Örnekleri Nelerdir?

İnovasyon Nedir? İnovasyon Örnekleri Nelerdir?

İnovasyon nedir sorusu teknolojik gelişmeler karşısında sıkça karşımıza çıkan ve cevabını aradığımız sorular arasında son zamanlarda yerini aldı. En genel tabir ile herhangi bir konuyla ilgili olarak ortaya çıkan sorunlara karşı çözüm sunmak yada insanlara bir şeyler katmaya çalışmaktır inovasyon.  Ancak bu tabir ticari bir alanla ilgili olduğunda, piyasaya sürülecek olan hizmet ya da malların daha iyi pazarlanması ve daha kullanışlı hale getirmek için üretilen pratik zekalar olarak adlandırılır. Tüm bu ifadeler ışığında inovasyonun birden fazla noktayı birleştirdiği ve bütünlük amaçladığını belirtmemiz doğru olacaktır. Bütünlük oluşturma işi çoğu zaman tek başına halledilemeyen bir ekip olmayı gerektiren bir gereksinimi anlatır. İnovasyon bir ekip işidir. Birden fazla kişi bir araya gelerek aynı amaç etrafında çalışır. Yeni fikirler üretmeye çalışır. Hepsi birlikte bu amaç için emek harcar. Tek başına yapılan çalışmalar çoğu zaman yetersiz kalır. Bu sebeple inovasyon için ekip çalışması her şeyin üzerindedir.

İnovasyon’da Amaç Nedir?

İnovasyon ile amaçlanan en temel düşünce gerçekleşmiş bir sorunu çözmek ya da ortaya çıkmış problemleri ortadan kaldırmaktır. Bunların yanında amaçlanan bir başka amaç insanların yaşamlarını kolaylaştırmaktır. İnovasyon örnekleri sayesinde geçmiş yıllara göre insanların daha rahat yaşaması, tüm bu yapılan çalışmalar sayesindedir. Geçmişten günümüze doğru yapılan bu örneksemelere dayanarak gelecek nesillere daha rahat bir yaşam olanakları sunmak inovasyon’un yegâne amacıdır.

İyi Bir İnovasyon için Neler Gereklidir?

İnovasyon’un sağlıklı bir şekilde işlemesi için olması gereken birtakım gereksinimler vardır. Bu gereksinimler;
  1. Cesaret
Hiç olmayan bir fikri hayata geçirmek için atılması gereken adımlar çoğu zaman kolay olmamaktadır. İnsanların daha iyi yaşamlara sahip olması konusu olduğunda bu durum daha da zorlaşıyor. Bu adımları sağlıklı bir şekilde atmak tam bir cesaret işidir. Bir ekip çalışması olduğu gibi aynı zamanda ekibe liderlik edebilmek inovasyonun cesaret gereksinimidir.
  • Reddetmeyi başarmak
Ortaya çıkan fikriler her ne kadar değerli olsa da çoğu zaman yeterli olmamaktadır. Sağlıklı ve insanlara hizmet eden düşüncelerin yetişebilmesi için ortalama fikirlerin üzerinde gelişmiş düşüncelerin hayata geçirilmesine ihtiyaç vardır. Bu sebeple her ortaya atılan fikri kabul etmek doğru değildir.
  • İnovasyon Disiplin Gerektirir
İnovasyon’da gerekli bir diğer gereksinim ise disiplindir. Kesikli çalışmalardan ziyade düzenli ve aynı oranda yürütülen çalışmalar ile başarıya ulaşılabilir. Ekip işi olmasından dolayı bireysel aksamalar tüm ekibi bozabileceğinden tüm ekibin aynı disiplinde düzenli bir şekilde çalışma göstermesi inovasyon örnekleri oluşturma açısından son derece gereklidir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.