Netteki Blog

iltihaba neler iyi gelir? Karşınızda Doğal Besinler

28.02.2023
359
iltihaba neler iyi gelir? Karşınızda Doğal Besinler

Vücuttaki iltihabın giderilmesi için doğa; meyve ve yiyecekler ile çözümlerini sunmaktadır.

İster dış etkenlere bağlı isterse vücudun kendi oluşturduğu iltihaplanmalara karşı koruyucu meyveleri ve yiyecekleri tanımak gerekir.

Kiraz: Eklem iltihabına iyi geldiği bilinmektedir. İçindeki antisiyonin maddesi iltihaplı bölgelerde tedavi edici özelliktedir. Mevsiminde günlük olarak tüketilmesi faydalı olacaktır.

Ananas: Bromelain etkin maddesi ananasın ana maddesidir. Eklem iltihaplanmalarına faydası vardır. Bir su bardağı taze sıkılmış suyu günlük içilirse faydası görülecektir.

Kırmızı Elma: Her derde deva elma, her tür iltihabı tedavi edici özelliği vardır. Kabuğu ile tüketilmesi önerilir. Elma kabuğu, bileşeninde İltihabı yok edici enzimleri barındırır.

Zencefil: Odunumsu ve kekremsi tadıyla bilinir. Çay ve limon ile tüketilebilir. Küçücük parçacıklar halinde de çiğnenir. Diş iltihabına ve ödeme iyi gelir.

Somon balığı: İçeriğindeki Omega 3 etken maddesi iltihap kurutucu özelliğine sahiptir. Haftada 2 kez tüketildiğinde faydası görülecektir.

Ceviz: Denize kıyısı olmayan şehirler ve ülkelerde ceviz deniz ürünlerindeki omega 3 maddesini barındırır. Vücuttaki her tür iltihaba iyi gelir. Düzenli tüketmekte fayda vardır.

Patates: Beyin iltihabına iyi geldiği bilinmektedir.

Sarımsak: İltihap vücudun hasar gördüğü ve bu hasarlı bölgenin hücre yenilenmesinin gerektiği anlamını taşır. Yani uyarı mekanizması olarak tanımlanabilir.

İltihabın geç sürede iyileşmesine yardımcı yiyeceklerdendir sarımsak. Bağışıklık sisteminin güçlendirerek, vücuttaki iltihabı kurutur.

Reishi Mantarı: D vitamini içeren ender yiyeceklerdendir. Kronik iltihaplanmalara karşı riski azaltıcı yiyeceklerdendir.

Havuç: bağırsak iltihaplanmasına iyi gelir. İltihabı kurutur. Günlük taze sıkılmış 1 bardak havuç suyu tüketilirse faydası görülecektir.

Brokoli: Detoks etkisi gösteren omega3 maddesi bakımından zengindir. Bölgesel iltihaplanmaları tedavi edici etkisi vardır.

Yoğurt: Probiyotik bakımdan zengin olan yoğurt iltihaplanmalarda iyileştirici etki göstermektedir. Her öğünde tüketilmesi iltihaplı bölgenin iyileştirici etkisini hızlandırır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.