Netteki Blog

İbrahim Saraçoğlu’ndan Selülit Çayı Tarifi

28.02.2023
360
İbrahim Saraçoğlu’ndan Selülit Çayı Tarifi

Selülit her zaman istenmeyen bir görüntü olmuştur. Bu yüzden de çeşit çeşit çözümler aranmış, farklı yöntemler oluşturulmuştur. Bunlardan bir tanesi de İbrahim Saraçoğlu selülit çayıdır.

İbrahim Saraçoğlu selülit çayı tarifi

Bu çayın içerisindeki malzemeleri yazarak listenin kontrolünü daha da kolaylaştırmak isteriz. Malzemelerin tamamı doğal besinlerdir.

Yarım çay kaşığı funda yaprağı kurusu, 2 – 3 yaprak melisa otu, 2 tane avokado yaprağı, bir miktar zencefil (az ölçüde olacak), bir tutam biberiye, bir tutam kekik, 5 – 6 tane maydanoz (saplarıyla beraber), inci şekilde dilimlenmiş 1 – 2 tane dilim limon, 2 yaprak sinameki otu çayın içerisinde olması gereken malzemeler ve ölçüleridir.

İbrahim Saraçoğlu selülit çayı yapılışı

İlk önce tüm bitkileri limon katılmadan 1 büyük su bardağı ölçüsündeki suyun içerisine koyarak 1 dakika zaman diliminde kaynatılır.

Kaynayan karışım bir kenara alınarak 3 – 4 dakika kadar demlenmesi için bekletilir. Demlenme esnasında tüm otların içerisindeki mineral ve vitaminler suyun içerisine yayılmış olacak.

Demlenmesi tamamlanan bitki çayı bir fincana dökülür ve 1 ince dilim limonda eklenir. İnce olan limon diliminin kabuğu soyulmamış olmalıdır.

Bu bitki çayı şeker kullanılmadan günde 2 – 3 defa içilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta bitki çayının taze olmasıdır. Yani kaynatılan karışım tek sefer içilecek oranda hazırlanmalıdır.

Önerilen tüketilme sayısının geçilmemesi gerekmektedir. Çünkü sayı arttırıldığında ve daha fazla içildiğinde mide ile ilgili sorun yaşanarak mide bozulması durumu yaşanabilir.

Düzenli olarak bitki çayı içilmesiyle selülit görüntüsünün ortadan kaybolduğu kısa süre içerisinde fark edilecektir.

Tabii ki destekleyici olması için spor yapılması da iyi olacaktır. Spor salonları sıkıcı geliyorsa açık havada yapılacak olan yürüyüşler selülitle birlikte sıkılaşmaya da yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.