Netteki Blog

İbrahim Saraçoğlu Sivilce Kürü Nasıl Yapılır?

28.02.2023
350
İbrahim Saraçoğlu Sivilce Kürü Nasıl Yapılır?

Cinsiyet ve yaş farketmeksizin pek çok kişi hayatının bir veya daha fazla bölümünde sivilce problemi yaşamaktadır. Bu cilt yapısıyla alakalı olabileceği gibi, eksik veya hatalı cilt temizliği nedeniyle de oluşabilir.

Sivilcelerin daha sonrasında izlere ve çukurlara dönüşmemesi için bazı önlemler almalı ve cildinize düzenli olarak bakım yapmalısınız.

Ayrıca cilt tipinize yönelik ürünleri kullanmanızda büyük ölçüde işe yarayacaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak İbrahım Saraçoğlu’nun sivilce problemi için önerdiği bir kaç sivilce küründen bahsetmek istiyoruz.

Bu kürleri düzenli ve doğru uyguladığınız taktirde sivilceler, sizler için birer sorun olmaktan çıkacaktır. Lafı daha fazla uzatmadan bu kürleri sizler ile paylaşalım.

1. Sirke ve Maden Suyu Kürü

Her evde kolaylıkla bulunan bu iki ürün aslında sivilcelerinizle vedalaşmanızı sağlayacak bir kür haline gelebiliyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey bir çay bardağı sirke ile bir çay bardağı maden suyunu karıştırmak.

Yalnız belirtmekte fayda var ki kullanacağınız sirkenin elma sirkesi olması gerekiyor. Hazırladığınız bu karışımı günde iki kere, sivilce sorununuzun olduğu bölgeye bir pamuk yardımı ile uygulayın.

Yarım saatlik bir beklemenin ardından durulayabilirsiniz. Eğer hassas bir cilde sahipseniz tahriş yaratmaması için sirke miktarını daha az olarak koyabilirsiniz.

2. Lavantalı Sivilce Kürü

Bu kürde sivilce sorununuzu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak bir diğer kür olarak biliniyor.

Bir buçuk bardak suyun içine koyacağınız az miktarda lavanta bu kürü hazırlamanız için yeterli. Yalnız bu kürü diğerlerinden ayıran özellik yüzünüze sürmeyecek olmanız.

Sağlıklı bir cilde kavuşabilmek için bu kürü içmeniz gerekiyor. Her içimde taze olarak hazırlamanız ise çok daha iyi olacaktır, ayrıca içerisine şeker ilavesi yapmamalısınız.

3. Sivilceler İçin Maya

Bir paket kuru mayayı az miktarda su ile macun kıvamına getirmelisiniz. Hazırladığınız bu maskenin göz çevrenize gelmemesine dikkat ederek cildinizde yarım saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.