Netteki Blog

ibrahim saraçoğlu incir kürü nasıl yapılır? İşte Tarifi

28.02.2023
256
ibrahim saraçoğlu incir kürü nasıl yapılır? İşte Tarifi

Hamile Kalabilmek İçin En İyi Kür
İbrahim Saraçoğlu’nun incir kürü tarifi genel olarak yumurta sayısı az olduğu için hamile kalamayan kadınların yumurta sayısını arttırmaya yarayan bir kürdür.

Kürün yapımına gelecek olursak, yarım litre suyu yani 2 buçuk bardak kaynayan klorsuz suyun içerisine sekiz adet kuru incir eklenecek.

Kuru incirler ikiye kesilecek suya o şekilde ilave edilecek. Kuru incirler de beyazlık varsa soğuk su altında yıkanacak. Bu karışım 20 dakika ağzı kapalı şekilde kaynatılacak.

20 dakika geçtikten sonra ılınması için karışım bekletilecek daha sonra ise süzülecek. Tek seferde ve ya öğünlerden 10 15 dakika önce aç karnına içilecek.

İncir kürünün uygulama şekli ise şöyledir, iki kez 25 gün uygulanır. 25 gün bittikten sonra 7 gün ara verilir. Toplam uygulama süresi 50 gün olmalıdır.

Verilen 7 gün aralar uygulama süresine dahil edilmez. Kürün her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekir. İncir kürü yumurta çatlatmak için de kullanılabilir.

Kürün tarifi ise şu şekildedir:

Önce kuru incirler 6 dakika kaynatılır daha sonra orta boyda bir havuç dilimlenerek içine atılır ve 4 dakika daha kaynatılır. Aç karnına içilir.

Bu kür 2 kez 21 gün uygulanır. 21 gün içilir daha sonra 7 gün ara verilir. Tekrar 21 gün içilmek kaydıyla 42 gün de tamamlanır. Bu kür 1 günlük hazırlanır ertesi gün içilmez.

Prolaktin ve şeker yüksekliği olan kişilere kuru incir kürü kullanımı önerilmemektedir.

Kuru incir içerisinde yer alan protein, vitamin ve mineraller hücre yenilenmesini sağlar.

Gribal enfeksiyonlardan vücudu korur. Sindirim problemlerine iyi gelir ve bağırsakların düzenli çalışmasına katkıda bulunur.

Kuru incir içerisinde yüksek oranda şeker ve karbonhidrat bulunduğu için diyabet hastalarının dikkatli tüketmesinde fayda vardır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.