Netteki Blog

Hz. Muhammed’in (SAV) Hayatı Kısa

28.02.2023
327
Hz. Muhammed’in (SAV) Hayatı Kısa

İnsanlığın son peygamberi Hz. Muhammed (SAV) geleceği daha önceden müjdelenen bir peygamberdi. İnsanlığın özellikle de günümüzde muhtaç olduğu sevgiyi, doğruluğu ve saygıyı getiren Kuran ile İslam dinini önce kendisi yaşadı, sonra herkese anlattı. Onun hayatı aslın uzun bir hikâye değil ders alınası gereken güzel bir ders olarak görmek gerekir.

İlk Zamanlar

Miladi olarak 20 Nisan 571 yılında Mekke’de doğdu. Annesi Amine, babası Abdullah idi. Ancak daha Peygamber Efendimiz doğmadan babası vefat etmişti. Bu yüzden de onu dedesi Abdulmuttalip himaye ediyordu.

Peygamber Efendimiz (SAV) doğduğunda yüzyıllarca sönmeden yanan bir ateş söner. Bu ateşe tapanları için çok şaşırtıcı bir olaydı.

O zamanın İran kralının sarayında da bazı burçlar aynı gün yıkılır. Bunun gibi pek çok mucize ile doğum tüm dünyaya müjdelenir.

Çocukluk

4 yaşına kadar ona süt annesi Halime bakıyordu. O zamanlar Mekke çok sıcak olduğu için çocuklar kırlardaki ailelerin yanında süt annelerinin himayesinde kalıyordu.

6 yaşında annesi de vefat edince dedesi Abdülmuttalip O’na bakmaya başladı. 8 yaşında dedesi vefat edince amcası Ebu Talip O’na baktı. Çocukluk yıllarından beri hiç yalan söylememesi ve çok iyi ahlaklı olmasıyla herkes onu seviyordu.

Gençlik

Ticaretle geçimini sağlarken 25 yaşında Hz. Hatice (Ra) ile evlendi. Bu evlilikten sadece Hz. Fatıma O’ndan sonra vefat etti. Bu süre içinde okuma yazma öğrenemedi. Ancak ticaret yaparak doğruluğu ve ahlakıyla herkesçe sevildi.

Peygamberlik Yılları

Miladi 610 yılında Peygamberlik vahiy ile O’na geldi. Ondan sonra İslam dinini anlatmaya başladı. 615 yılında bir grup Müslümanı Habeşistan’a (şimdiki Etiyopya) göç etmesine izin verdi.

Bu aynı zamanda ilk hicret oluyordu. 622 yılında ise en yakın arkadaşı Hz. Ebu Bekir ile Medine’ye hicret etti. Burada 632 yılında 13 gün süren bir hastalığa yakalandı ve vefat etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.