Netteki Blog

Hz. Hud Kimdir Hayatı Kısaca Biyografisi

28.02.2023
620
Hz. Hud Kimdir Hayatı Kısaca Biyografisi

Hz. Nuh (a.s)’in ardından Allah (c.c) tarafından insanlık tarihine gönderilmiş olan bir diğer peygamber olarak bilinen Hz. Hûd kimdir? Hz. Hud’un kısaca hayatı hakkında merak ettikleriniz yanıtlıyor ve ödevlerinizde kullanabileceğiniz bir kaynak sunuyoruz. Geçmişte farklı ve değişik inançlara tapan insanoğlunu doğru yola yönlendirmek ve bir olan Allah’ın izinden gitmeye teşvik etmek için görevlendirilen peygamberlerimizi daha yakından tanımak & tanıtmak için bu yazıyı sizlerle paylaştık.

Hz. Hud’un Kısaca Hayatı

Hz. Hud’un kısaca hayatı; Hz. Hûd (a.s), Ad ismi verilen kavme gönderilmiştir. Hz. Nuh (a.s)’ın vefatının ardından yeniden azgınlaşmaya başlayan insanlığı dizginlemek, putlara olan inançlarından vazgeçirmek ve onlara bir olan Allah (c.c)’yi tanıtmak için gönderilmiştir. Hz. Hud’un gönderilmiş olduğu Ad kavminin bilinen kötü alışkanlıklarından bazıları ise şunlardır; tartıda hile yapma, insanların yollarını şaşırtma başta olmak üzere birçok inançsızlıktır. İnsanlık tarihinin yeniden dizginlenebilmesi ve sağlam bir duruş sergileyebilmesini sağlamak isteyen alemlerin Rabbi, bir olan Allah (c.c) insanlara öğretici & yönlendirici olarak Hz. Hûd (a.s)’ı göndermiştir.

hz. hud kimdir, kısaca hayatı

Kur’an-ı Kerim içerisinde toplamda 123 ayetten oluşan Hûd suresinde, peygamberimizin hayatı, mücadelesi ve davasından söz edilmiştir. İnsanları bir olan Allah (c.c)’ye iman etmeye davet eden Hz. Hûd’a içerisinde bulunduğu kavimden ileri gelen kişiler şu sözleri söylemiştir “Biz seni kesinlikle bir beyinsizlik içinde görüyoruz ve gerçekten seni yalancılardan sanıyoruz.” şeklinde suçlamalarda bulunmuşlardır.

Hz. Hud Kimdir Kısaca

Hz. Hud kimdir kısaca devam etmek gerekirse; bir olan Allah (c.c)’a iman etmeme konusunda ısrarcı olan Ad Kavmi, Hz. Hûd (a.s) peygamberimizin tüm uyarılarına bir süre daha kulak asmamaları sonucunda Allah (c.c) tarafından üzerlerine gönderilen “Sarsar” isimli bulut ile helak olmuştur. Toplamda 7 gün 8 gece devam ettiği söylenen bu bulutun ardından iman etmeyen kavmin kulakları sağır olmuş ve böylece helak olmuştur.

Hz. Hûd Aleyhisselam, Ad Kavminin helak olmasının ardından kendisine inanan kişilerle birlikte Mekke’ye doğru yol aldı. Kâbe’nin bulunduğu yerde ibadet ve taatla meşgul oldu. Hz. Hud (a.s)’ın vefatı da yine bu bölgede gerçekleşti. Kabri rivayetlere göre Harem-i şerîf’te (Kabe’nin etrafında yer alan mescitte Hicr olarak adlandırılan bölge) olduğu söylenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.