Netteki Blog

Hoşgörü ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
679
Hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Dünya üzerinde çok az kalan sabırlı ve hoşgörülü insanların kendilerini belli etmemeleri ve sadece ani durumlarda ortaya çıkmaları gözden kaçmıyor.

Gün boyunca her türlü çalışmada, kararda ve insanların yaptıkları seçimlerde dikkatli olunması şarttır. Böylelikle hem hiçbir şekilde sinirlenilmeyecek, strese girilmeyecek ve hayat kalitesi de düşürülmeyecektir.

Hiç kimsenin durduk yere kavga etmek ve bir başkasına zarar vermek amacıyla girişimlerde bulunulduğu görülmüyor.

Özellikle de herkese karşı hoşgörülü olan kişilerin başkalarını üzmedikleri için, insanları tedirgin etmeleri de mümkün değildir.

Bu tarz kişilerin çoğu zaman yaşam tarzlarında diğer kişileri üzmeyecek özellikler bulunduğu için de yapmış oldukları her zaman için önemli görülebiliyor.

Bir insanın yıllar boyunca insanları eleştirdikten sonra hoşgörülü olması son derece zordur. Bunun nedeniyse alışılmış ve sürekli olarak yorum yapılmasının gerekli olduğuna inanılmış olmasıdır.

Yedi gün yirmi dört saat boyunca başkalarını umursamayan ve kendinin de bir hedef olarak gösterilmesini istemeyen kişilerin daha hoşgörülü olduğu anlaşılabiliyor.

Zaman içerisinde çeşitli alanlarda ilerleme kaydedilmiş ve tüm özellikler de kendini çeşitli durumlarda gösterebilmiştir.

Kendini bir gruba veya büyük topluluğa kabul ettirmek amacıyla değişen kişilerin hiçbir şekilde başkasına saygılı olması da mümkün olmayacaktır.

Değişilmesi, aynı güce ulaşıldığı taktirde başkasının da değişmesini istemeye neden olabilecektir. Bundan dolayı genel olarak daha mutlu ve hem hayvanlara hem de insanlara cana yakın davrananların saygılı olduğu anlaşılabiliyor.

İlla ki bir tarafın seçilmesi gerektiğinin düşünülmemesi, kendine zarar vermeyen varlıkların rahatsız edilmesinin gerekli olmadığının bilinmesi isteniyor.

Hoşgörülü olmak empati kurmayla eşdeğer sayılabilecek temel özelliklere ev sahipliği yapan özelliklerden bir tanesidir. Başkasının sizi değiştirmek istemesinden rahatsız olabileceğiniz gibi, aynı şeyi farklı insanlara yapmadığınızda da başarıya ulaşmış oluyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.