Netteki Blog

hibiskus çayı nedir ne işe yarar?

28.02.2023
303
hibiskus çayı nedir ne işe yarar?

Hibiskus faydalı bir bitki türüdür ve demlenerek çayı içilebilir. Hibiskus çayı aç karnına da tok karnına da içilebilmektedir.

Aç karnına veya tok karnına içmek hibiskus bitkisinin etkisi ve faydaları açısından bir farklılık yaratmamaktadır.

Ancak hibiskus kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan bahsedersek, öncelikle günde iki fincandan fazla hibiskus çayı tüketilmesi önerilmez.

Fazla hibiskus çayı tüketimi kan basıncını çok düşürebilmektedir. Ve her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi hibiskusun da fazlası zararlı olabilmektedir.

Ayrıca hamilelerin ve guatr rahatsızlığı olanların mutlaka dikkatli olmaları ve mümkünse kullanmamaları önerilir.

Aynı şekilde kimi kişilerde alerjik reaksiyonlara da neden olabilmektedir. Hibiskus çayı bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında da farklı etkilere neden olabilir.

Bu gibi durumlarda mutlaka doktora danışarak kullanmakta fayda vardır. Ancak bu noktalara dikkat ederek tükettiğimizde bu bitkinin şifalarından da faydalanmamız söz konusu olur.

Hibiskus yüksek oranda C vitamini içerir, hazmı kolaylaştırır, demir eksikliği yaşayanlar için birebirdir. Hibiskus çayı ayrıca zayıflamak isteyenler tarafından da tüketilmektedir.

Çünkü yağ yakımını hızlandırmak gibi bir özelliğe sahiptir. Bunun yanı sıra hibiskus nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda da son derece iyi gelmektedir.

Kabızlık, kolesterol açısından da son derece sağlıklı ve mucizevi bir bitkidir. Kansere karşıda koruyucu bir kalkan oluşturmaktadır.

Düzenli olarak tüketilebileceği gibi hibiskus çayını yılda bir iki kere belirli sürelerle kür yaparak da tüketebilirsiniz.

Hibiskus çayı hazırlanırken, hibiskus bitkisinden bir tatlı kaşığı kadar kaynattığımız suya atıp, kapalı bir french press veya çaydanlıkta bir 5-7 dakika kadar bekleterek içime hazır hale getirebiliriz.

Hibiskus çok uzun süre bekletilirse acı bir tat almaktadır. Bu nedenle kırmızı rengini aldığını gördüğümüzde içime hazır hale geldiğini anlayabilir ve servise hazırlayabiliriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.