Netteki Blog

Hesabımda ne kadar para olduğunu internetten kolayca nasıl öğrenebilirim

28.02.2023
340
Hesabımda ne kadar para olduğunu internetten kolayca nasıl öğrenebilirim

Hesabımda ne kadar para olduğunu internetten nasıl öğrenebilirim ? Günümüzde biliyorsunuz artık her şey internet üzerinden yapılıyor bu yüzden böyle şeyleri bilmemiz gerekiyor. Artık banka işlerini de internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Tabi arkadaşlar bunu yapmadan önce kesinlikle önce müşteri hizmetlerine danışın ve gerekli olan talimatları yerine getirip o şekilde yapınız. Şimdi bankalara bakıp nasıl yapılacağına göz atalım.

Garanti Bankası

İlk olarak sitemize girelim http://www.garanti.com.tr/tr sonra sağ üst köşede Bireysel butonu var oraya tıklayın ve karşınıza müşteri numaranız ile parola gelecek bu yerleri doldurun. Sonra telefonunuza şifre gelecek şifrenizi girin.

HSBC Bankası

Önce vermiş olduğumuz linke tıklayarak HSBC sitesine girelim. http://www.hsbc.com.tr/tr/ Sol tarafta bireysel bankacılık yeri var o bölümün orada GİRİŞ yazını bulunuyor tıklayın. Karşınıza kullanıcı kodu ile parola çıkacaktır bu kısımları doğru bir şekilde doldurun. Sonra karşınıza tekrardan sayfa çıkacak buda internet bankacılığı için 2 seçenek mevcut. Bunlarda birisi SMS yani tek kullanımlık şifre ile giriş oluyor diğeri ise , Mobil güvenlik anahtarı oluyor. SMS bence daha iyi çünkü giriş için cep telefonunuza şifre geliyor ve bu şekilde giriyorsunuz.

Bu şekilde kolayca hesabınıza girip ne kadar para kaldığınız kolayca öğrenebilirsiniz.

Batıl inançlar nelerdir madde halinde kısaca açıklama

İçerisinde yaşamış olduğumuz bu ortamda birden fazla batıl inanç bulunmaktadır ve en önemlilerin arasında ise zayıf inançlar bulunuyor. İslam da aslında batıl inanca yer yoktur eğer bir mümin bunu biliyorsa zaten asla ve asla batıl inançlara inanmaz. Peki neden birçok kişi batıl inançlara inanıyor bakalım ;

  • En önemli nedenleri arasında eğitimsizlik geliyor.
  • İnancı yeterli değildir veya bilinci yoktur ama buda tabiî ki de eğitimsizliğe girebilir.
  • Diğeri ise çaresizlik olabilir. Kişi inancını eğer yerine doğru düzgün getiremiyorsa o zaman batıl inançlara sarılmaktadır.

Şunu da bilmemiz de fayda vardır batıl inanç din ile alakalı değildir. Eğer dinle alakalı olsaydı o zaman hak inanç olurdu. Bazı inançlar arkadaşlar geleneklere göre faydalıdır fakat bazı inançlarda topluma çok ciddi zararlar verebilir. Mesele batıl inanç ile ilgili çok örnek var bunlardan birisi iki minderin altına makas ile bıçak konuyor hamile olan kadında bunların hangisine oturursa doğacak olan çocuğun cinsiyeti ise ona göre belli oluyormuş gibi birçok batıl inanç bulunuyor. İşte burada en önemlisi eğitimdir toplumumuz ne kadar çok eğitimsiz olursa batıl inançlarda o kadar yaygın olur. Eğer okuma alışkanlığımız yüksek seviye de olursa batıl inançlarda o kadar az olur. Tabi eskiden daha çok vardı fakat 30 yılda arkadaşlar batıl inanç epey azaldı. Eski zamanlar da en çok zarar görenler Türk kadınları olmuştur.

hesabimda-ne-kadar-para-var

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.