beylikdüzü escort

Netteki Blog

HbA1c Nedir? | HbA1c Yüksekliği Ne Demektir? | HbA1c Değeri Kaç Olmalı?

30.09.2019
17
HbA1c Nedir? | HbA1c Yüksekliği Ne Demektir? | HbA1c Değeri Kaç Olmalı?



Hemoglobin A1c ya da glikozillenmiş hemoglobin, şekerlenmiş hemoglobin olarak kullanılan bir terimdir. Şekerlenmiş hemoglobin miktarı diyabetli bireylerin izleminde önemli bir göstergedir. Kan hücreleri, dokularımıza oksijen taşıyan eritrositler, hemoglobinle oksijeni taşırlar. Diyabetli bireylerin kan şekeri yüksekse bu hemoglobin çok daha fazla şekerlenir ve bu eritrositin yaşam boyu süresince 90 gün boyunca şekerlenmiş olarak dolaşımda devam ederler. Kandaki şekerlenmiş hemoglobin miktarını ölçerek diyabetli bireyin kan şekeriyle ilgili fikir sahibi oluyoruz. Hemoglobin A1c değerleri kan şekeri kontrolü bozuk olan diyabetlilerde yüksek, kan şekeri kontrolü normal olan diyabetlilerde ise normal bireylerinkine yakın sınırlarda seyreder. Sağlıklı kişilerde, HbA1c değerleri %5.7’nin altındadır. Diyabete yatkın olan kişilerde yani prediyabet diye adlandırılan kişilerde HbA1c oranı %5.7 ile %6.5 arasındadır. Diyabetli bireylerin HbA1c değerleri %6.5’in üzerindedir. %6.5 üzerindeyse diyabet tanısı konur. Ülkemizde ve tüm dünyada yakın zamanda Hemoglobin A1c diyabet teşhisinde kullanılan bir parametredir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Gencebay Kolik 53 dedi ki:

    Hocam benim değerimde 10.2 çıktı. Şeker hastasımıyım acaba…

  2. Samsung Samsung dedi ki:

    Mende yaş 39hemoglabin netice Vahid g/dLReferans 13 17 i normal mi ben üzümü pis hiss edirem nefes darlığı olor mende xahiş edirem cavab yazın ne edim

  3. Sirius Ck dedi ki:

    Merhaba bende 6.1 çıktı sanırım diyabet değil mi

  4. mukaddes tokluca dedi ki:

    Gylcemi jaune6. 1
    HbA1c 6,6
    4ay önce5, 8 idi
    İki omuzumdan filtrasyon kortizon vurundum acaba değerleri bu kortizon yükseltmiş olabilir mi

  5. Özlem Sarı dedi ki:

    Hocam 8 yaşında bir kızım var sekeri 200 cıktı bundan önce çıkmıştı ama sonra çıkmadı şimdi sadece düşüşler oldu simdi yine 230 cıktı hba1chba1c 5,9 cıktı acaba endokrinne goturmelimiyim

  6. Meryem Öztürk dedi ki:

    Hocam benim Glike Hemoglobin HB A1C değerim 5.40 çıktı. Gizli şeker hastasımıyım

  7. MERTCAN ERKOÇ dedi ki:

    Hocam hgb 21, 32 yüksek cıktı nedir ne gibi bir yol izlemeliyim

  8. Doğukan Kızılboğa dedi ki:

    Hocam yardım edin yaş 23 polislik için kan tahlili verdim akş 104 çıktı referans aralığı 74.106 Hb1ac ise 4.9 çıktı kötü bişey varmı yardım edin lütfen şeker hastasımıyım

  9. Neslihan Yıldırım dedi ki:

    Hocam açlık kan şekerim 109 çıktı ki hiç böyle çıkmamıştı
    Ama Hba1c 4.4 çıktı 14 haftalık hamileyim. Neden böyle çıktı sizce

  10. bahar Çalışkan dedi ki:

    Merhaba benim açlık 89 hba1c 6.1 açlık normal de diğerini anlayamadm ayryca vitamin eksikliği ve anemim var testi etkiler mi hba1c yüksek mi bu konu kafama çok takıldı bu değer kötümü bilen biri yazabilir mi lütfen

  11. nisaw dedi ki:

    Hocam hamileyim benim açlık şekerim 117 çıkınca şeker yüklemesi yapıldı ve gebelik şekerim çıktı insülin kullanıyorum ama HbA1c bakıldığında en son 5.7 çıktı ve hba1c ifcc mmol/mol ise 38.8 çıktı bu durumda nasıl değerlendirmeli

  12. İbrahim Çetin dedi ki:

    GLIKOZILE HEMOGLOBIN (HB A1C) 5,6 Glukoz 114 çıktı bende diyabet var mı memurluk için acil hocam.

  13. Merve Ş. dedi ki:

    Merhabalar💐oğlum 9 yaşında; sık idrara çıkma ,susama, fazla yeme gibi şikayetlerle doktora gidip tahlillerini yaptırıdk.Açlık insülin 3.28,Hbca1 ise 5.7, glukoz da 90 çıktı .Bu sonuçları nasıl okumalıyız hocam?kafamız çok karıştı.Amcasının oğlu da 7 yaşından beri insülinli diabet hastası.Tehlike varmı demek,dikkaet etmemiz yeterli olurmu yoksa endokrin bölümüne gitmemiz gerekirmi?

  14. Murat Dag dedi ki:

    İyi günler hocam 6ay önce 3aylik testim 6.8cikti ve doktorum galvusmed 1000 lik verdi 3ay kullandım ve ortalamam 5.4 e düştü ve ilacı kesti tamamen kurtuldugum anlaminami geliyor yoksa ömür boyu diyet yapmam gerekiyormu şimdiden teşekkürler

  15. cihan kılıç dedi ki:

    Aclik 76 hocam hba1c 5.5 tokluk 140 120 arasi normalmi hocam

  16. osman kaydı dedi ki:

    Hba1c 9.9 şeker 185 çıktı ve ilaca başladım
    1 HAFTA oldu şeker 101 E kadar düştü Hba1c de normale döner mi

  17. hüseyin canatan dedi ki:

    Hocam hba1c 14.20 çıktı açlık kan şekerim 285
    trigliserid 563 yaşım 35 atlatabilirmyim yoksa ömür boyu ilaca bağlı olarak mı yaşayacağım

  18. Deniz Özer dedi ki:

    Hocam merhaba ben 15 yaşındayım glukoz 101 Hba1c 5.9 çıktı hgb 16 gld çıktı sonuçlar nasıl acaba

  19. Levent Gulen dedi ki:

    Hocam 3 ay önce gittim doktor a HbA1c. 9.3 cık di forzika bi ilaç kullanıyorum sekerim şu an çok iyi açlık 110 tokluk 150 arası üç aylık sekerim düşmüş müdür sizce hocam

  20. Vedat ortkya Bey dedi ki:

    Benim a1c5.7 glukoz87 cikti normal mi

  21. Mualla Kurt dedi ki:

    Hocam şeker hastasıyım üç aylık ortalamam 7.5 çıktı 2 aydır diyetteyim 4 kilo kaybettim ins dusermi

  22. hasan ersoy dedi ki:

    Hocam merhabalar 1 hafta once kan tahlili verdim hba1c 9.9 cikti doktor hem insulin hemde hap verdi haplari kulandiktan sonra tok 75 cikiyor tekrardan insülin vurmama gerek varmı bu seferde cok dusmez mi şimdiden teşekkürler

  23. Fazlı Kaya dedi ki:

    @VKV Sağlık Kuruluşları 
    Merhaba sayın hocam, benim açlık kan şekeri son üç ayda değer olarak yapılan üç ölçüm; 127,133,139
    Evde yaptığım parmaktan açlık tokluk Kan şeker değerleri ise normal çıkıyor.
    Bu gün açlık kan şekeri 139 çıktı, ancak açlık kan İNSÜLİN değeri;3,66
    % HbA1c ( NGSP ); 5,5
    HbA1c. ( İFCC ) ; 36,61 çıktı.
    Pandemide hastane korkusu nedeniyle stresli, normalin üzerinde kalp atımı vb. yaşadığım gerginlik açlık kan şekerinin yüksek düzeyde çıkmasına neden olur mu?
    İNSÜLİN normal görünüyor, HbA1c de normal sınırlarda görünüyor.
    HbA1c ( İFCC ) ; 36,61 değeri neyi ifade ediyor,bunu da çıkaramadım!
    Sağlık ocağı doktoru diyabet için ilaç tedavisi verdi,ben gerçekten şeker hastası mıyım?İlaca başlamam gerekir mi, teşhis için başka bir test kaldı mı?
    Cevap verirseniz çok sevinirim.
    Selam ve saygılarımla!
    Emeğinize teşekkürler!

  24. MULL’İ BRK dedi ki:

    Sağlık ocağında Hba1c 6,3 çıktı açlık şekeri 81 ama aklıma takılan birşey var ailemde diyabet olan kimse yok 85 yaşındaki dedemde dahil son 3 senedir şekerli asitli yiyecek içecek kullanmam beden böyle bir sonuç çıktı anlamadım doğruluk payında yanlışlık olmuş olabilir mi

  25. 𝒮𝐸𝒟𝒜 dedi ki:

    Hocam benim 5,6 çıktı normal mi

  26. Serap Genç dedi ki:

    Teşekkürler, emeğinize sağlık.

  27. İstanbul34 dedi ki:

    Hocam merhaba açlık kan şekeri 107.9 hba1c 4.9 değerler çıktı değerlerim nasıl sizce cevaplarsınız sevinirim teşekkürler 🙏🏼

  28. Nazife Yildixx dedi ki:

    Hocam merhaba, glukoz 98, hba1c 5.9 çıktı yaşım 19 değerlerim nasıl

  29. Acığma Kün Hatun dedi ki:

    Merhabalar hocam ben aşırı halsizlik için iki gün önce tahlil verdim… Demir ve ferritinim çok düşük gelirken hba1c 6.1cikti… İki yıl öncesinde akut pankreatit geçirdim acaba buna bağlı diyabete yatkınlık olurmu?

  30. Tugay Çelik dedi ki:

    Selam hocam benim kan değerleri yüksek ne yapmam lazım

  31. Kenan dedi ki:

    Hocam , Son 3 kan testimde 108 / 118 ve 97 çıktı Hba1c ise 5.7 doktor ilaç tedavisi başlattı ve diyete işe spora başladım sizce ilaç tedavisine gerçekten gerek var mı 😢 ve şeker hastasımıyım 😢 Teşekkür ederim