Netteki Blog

Hayvan haftası ile ilgili yazı

28.02.2023
306
Hayvan haftası ile ilgili yazı

Hayvan Haftasının İnsanlar Açısından Önemi
Dünya hayvanları koruma federasyonu tarafından belirlenmiş olan hayvan haftası ya da hayvanları koruma günü olarak karşımıza çıkan tarih 4 ekimdir.

Her sene 4 ekim günü bunun ile alakalı ilk öğretimlerde ve orta öğretimlerde çeşitli yazılar ve şiirler okunur. Bu günün belirlenmesindeki asıl amaç dünya üzerinde iç içe yaşadığımız diğer canlılar olan hayvanlar ile iyi geçinebilmemiz ve onları dost olarak kabul edebilmemizdir.

Bunun yanında hayvanların insanlar üzerinde büyük faydaları da vardır. Sadece bize dostluk konusunda değil besin gıda giyinme konularında da büyük yardımcıları olur. Kısacası hayvanları koruma günü oldukça önemli bir özel gündür.

İlk olarak 1822 yılında İngiltere ülkesinde toplanmış olan hayvan severler bu ülke sınırları içinde hayvanları koruma derneğini kurdular.

Ülkemizde ise bu dernek 1908 yılında kurularak faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu derneğin asıl amacı hayvanlarla insanların iç içe daha huzurlu bir şekilde yaşayabilmesini insanların zihniyetine sokmaktır.

Aynı zamanda derneğin diğer amaçları ise hayvanları korumak ve hayvanların daha iyi şartlar altında yaşamlarını sürdürerek beslenme durumlarını kaliteli bir şekilde yapmasını sağlamaktır.

Sadece ülkemizde değil bunun için dünya üzerinde bir çok hayvan sever bulunuyor. Kimisi kendi evinde özel olarak hayvan beslerken kimisi ise bu konuda derneklere ya da barınaklara giderek bu sevgisini ortaya çıkarıyor.

Kısacası hayvanlara olan sevgimizi ortaya çıkarmak için sadece senenin içinde bir gün olan 4 ekim gününü beklemek yanlış olur.

4 ekim milletlerarası hayvanları koruma günü olarak belirlenmiştir. Bu günde genellikle radyo televizyon ve günümüzde artık sosyal medya organları aracılığı ile de bir çok kişi sesini duyurur. Bu özel günün amacı insanlara hayvan sevgisini aşılayabilmektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.