Netteki Blog

Havlu kenarı modelleri ve çeşitleri

28.02.2023
446
Havlu kenarı modelleri ve çeşitleri

Havlu kenarı çeşitlerini genel olarak ikiye ayırabiliriz. İlki havlunun üretimi sırasında oluşturulan kenar çeşitleridir, ikincisi ise büyüklerden veya çevreden öğrenilen el yapımı çeşitlerdir.

El yapımı havlu kenarları kişisel üretim olduğu için model çeşitleri çok fazladır. Havlu markaları bayanların havlu kenarlarına önem gösterdiklerini bildiklerinden çok çeşitli modeller çıkarmaktadırlar.

Eve gelen misafire özel, görünümü daha şık olan, göze hitap eden havlu kenarı çeşitlerinin ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Bu modeller genelde dantel işlemesi olan, güpürlü, renkli boncukları olan havlu kenarı modelleridir.

Birçok kişi bu tür modellerin elde işlemesini zor bularak hazır üretimi tercih ederler. El yapımı havlu kenarları tığ işi, kanaviçe işi ve oya işi gibi el işleriyle yapılabilmektedir.

Havlu Kenarı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

El işi havlu kenarı yaparken emeğinizin ziyan olmaması, istediğiniz gibi durması için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

İlk olarak satın almış olduğunuz havlunuzun kenarları temiz olmalıdır.İplikler çıkmamış ve temiz görünüme sahip olmalıdır.

İkincisiyse dantellerinizi, kurdelalarınız gibi benzer malzemelerinizi kullanmadan önce ütülemelisiniz. Özellikle danteller ütülemeden yıkandıklarında kısalırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.