hasta olanlar nasıl namaz kılarlar?

Hasta namazı daha çok kişinin nasıl hasta olmasına bağlı olarak değişir. Eğer kişi daha çok ayakta durmaya gücü yetmeyecek şekildeyse farklı şekilde kılar. Ama bunların tam aksi olarak kişi ayakta duracak güçte olmasına rağmen, rükû ve secdeye gitmek konusunda zorluk çekiyorsa daha farklı formlar ile namazını kılar. Hasta namazı için kişinin hastalığı ve durumu bilinmesi gerekir.
Ayakta Durmaya Gücü Olanlar Namazı Nasıl Kılar?
Eğer hasta olan kişi ayakta duracak gücü olmasına rağmen secde ve rüku gibi görevleri yapamıyorsa namazı kılmak için dikkat etmesi gereken noktaları yer almaktadır. Bunun için;
• Normal sağlıklı olan bir kişi namazını nasıl kılıyorsa secde kısmına gelene kadar o şekilde devam etmesi gerekir. Niyeti ile başlayarak sureleri okur.
• Sıra rüku kısmına geldiği zaman onu da secde kısmını da göz edası ile yapması gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta ise bir kişi secde ve rüku kısmında hangi ayetleri söylüyor ise göz edası ile yaparken de söylemesi gerekir.
• Oturma ve selam verme kısımlarına geldiği zaman ayaklarını bükerek oturabilecek gücü varsa oturarak okuması gerekir. Eğer kişi bunu yapacak gücü de tam olarak bulamıyor ve sağlığı bir şekilde el vermiyorsa kişinin bunu ayaklarını secde üzerinde uzatarak devam ettirmesi gerekir. Tabi ki sadece bacaklarını uzatarak değil, bir oturak yardımı alarak da sağlayabilir.
• Hasta olan bir kişi namazını bu şekilde kılarak dinin gerektirdiklerini de yerine getirmiş olur.
Henüz yorum yapılmamış.