Netteki Blog

Halit Ergenç Kimdir? Vatanım Sensin Dizisi Cevdet

28.02.2023
242
Halit Ergenç Kimdir? Vatanım Sensin Dizisi Cevdet

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olan Halit Ergenç 30 Nisan 1970 yılında dünyaya gelmiş ve 46 yaşındadır. Kendisi gibi oyuncu ve müzisyen olan babası Mehmet Sait Ergenç’in oğlu olan Halit Ergenç’in anne ve babası daha çok küçük yaşlarda iken ayrıldı ve Halit annesi ile beraber büyüdü.

Liseyi Beşiktaş Atatürk Lisesi’nde okuyan sevilen oyuncu daha sonra ise 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandı.

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimlerinde okurken gizlice konservatuara sınavlarına girdi ve kazandı ve böylelikle Mimar Sinan Üniversitesi Opera bölümünde okumaya başladı.

Halit Ergenç Boyu Ve Kilosu 

Beşiktaş Atatürk Lisesinde okurken şarkıcılığa başlayan Halit Ergenç o dönemde katıldığı birçok yarışmada lisesi adına ödül kazandı.

Okulu bitirdikten sonra ise birçok ünlü sanatçının arkasında vokalistlik yaptı ve Ajda Pekkan’ın sahnesinde ise dansçı olarak görev aldı.

1.83 cm boyunda ve 73 kilo ağırlığında olan sevilen oyuncu kendisi gibi oyuncu olan Bergüzar Korel ile 2009 yılından beri evli ve çiftin evliliklerinden Ali isminde bir erkek çocukları bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.