Netteki Blog

Hacet namazı nasıl ne zaman kılınır? Hangi dua okunur?

28.02.2023
607
Hacet namazı nasıl ne zaman kılınır? Hangi dua okunur?

Bir haceti ya da dileği olan kimse, sabah namazını kıldıktan sonra Kıble ’ye karşı oturup hacet duasını 100 kere okursa Allah’ın izniyle dileği gerçekleşir.

Okunacak dua:

Hacet duası:

Bismillahirrahmanirrahim

“Vela havle vela kuvvete illa billahi’l-Aliyyi’l-Azim. Allahümme inni es’elüke ya Kadimü, ya Daimü, Ya Ferdü, ya Vitrü, ya Ahadu, ya Samedü, ya Hayyü,ya Kayyümü, ya Ze’l-Celali ve’l-İkram. Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illahü aleydi tevekkeltü ve Hüve Rabbü’l-Arşi’l-Azim.”

Hacet namazı nasıl kılınır?

Hacet namazı iki, dört ya da on iki rekât şeklinde kılınır. Hacet namazında ilk rekâtta Fatiha duası ardından ise üç defa Ayetel Kürsi okunur. Dört rekât halinde hacet namazını kılarken okumanız gereken dualar:

-Hacet Namazınıza Niyet Ederek Başlamalısınız.

-Birinci Rekâtta: Subhaneke, Fatiha, Üç Ayetel Kürsi Okunur.

-İkinci Rekâtta: Fatiha, İhlas, Felak, Nas Okunur.

-İkinci Rekâtın Sonunda: Ettehiyyatü, Salli Ve Barik Okunur

-Üçüncü Rekâtta: Subhaneke, Fatiha, İhlas, Felak Ve Nas Okunur.

-Dördüncü Rekâtta: Fatiha, İhlas, Felak Ve Nas Okunur.

-Rekâtın Sonunda: Ettehiyyatü, Salli, Barik Ve Rabbena Duaları Okunur.

Eğer ki hacet namazınızı 12 rekat kılmak istiyorsanız aynı şekilde bunları 12 rekata tamamlayabilirsiniz. Namazınızı tamamladığınızda hacetiniz veya dileğiniz her ne ise Allah’a dua ederek dileğiniz için yardım istenilir.

Ne zaman kılınır?

Bireyler hacet namazını dileklerin, sıkıntılarına veya bulundukları duruma göre istedikleri zaman kılabilirler. Ancak genelde perşembeyi cumaya bağlayan gece namazın kılınmasının daha iyi olacağı söylenir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.