Netteki Blog

Gül suyu nasıl kullanılır? Faydaları Ve Kısaca Zararları

28.02.2023
396
Gül suyu nasıl kullanılır? Faydaları Ve Kısaca Zararları

Gül suyu taze gül yapraklarından elde edilmektedir. Tamamen saf ve doğal bir damıtma işleminden geçirilerek üretilen gül suyu, pek çok biçimde kullanılabilir.

 Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

Gül suyu bir pamuk yardımı ile cilde sürülerek uygulanmalıdır. Bu ürün tek başına cilde uygulanabilir.

Ancak daha etkili bir sonuç yaratmak için badem yağı, susam yağı, elma sirkesi gibi ürünlerle de karıştırılabilir.

Gül suyu cilt bakımında kullanmanın yanı sıra, tatlılara koku verici olarak kullanılır. Hatta gül suyundan şerbet bile yapılabilir. Gül suyu kullanılan tatlılar denilince, akıllara ilk olarak su muhallebisi gelir.

Su muhallebisinin üzerine direk olarak gül suyu dökülür. Şerbet yapımında ise gül suyu, şekerle tatlandırılır. Gül suyu, cilde faydalarının yanı sıra yiyeceklerle birlikte alındığında detoks etkisi yaratan bir üründür.

 Gül Suyunun Faydaları

Gül suyu, ciltteki koyu renk lekeleri ve gözaltı morluklarını giderici özellik taşır. Ayrıca ciltteki gözenekleri açması ile doğal bir tonik olarak kullanılabilir. Cildi kir ve yağdan arındıran bu ürün, cilde aydınlık ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Gül suyu saç bakımında da etkilidir. Saçlara doğal bir yumuşaklık kazandırması ile saç kremi görevinde kullanılabilir. Ayrıca saç derisindeki kepek ve yağlanma gibi oluşumları da gidermektedir.

Cilt üzerine uygulamalarda bu denli başarılı olan gül suyu, yiyeceklerle birlikte kullanıldığında antioksidan bir etkiye sahiptir. Vücudu zararlı maddelerden arındırır. Aynı zamanda başarılı bir ödem sökücü ve iltihap gidericidir.

 Gül Suyunun Zararları

Her şeyin fazlası zararlıdır. Bu nedenle bu ürün cilt üzerinde gereğinden fazla kullanıldığında, kızartı veya tahrişe neden olur. Bunun dışında alerjik bünyeli kişilerde, alerjik reaksiyona sebep olabilir.

Doğal yöntemlerle üretildiğinden emin olunmayan bir gül suyu, asla yiyeceklerde kullanılmamalıdır. Zehirlenmelere neden olabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.