Netteki Blog

Guatra İyi Gelen Tamamen Doğal Besinler Ve Şifalı Bitkiler

28.02.2023
404
Guatra İyi Gelen Tamamen Doğal Besinler Ve Şifalı Bitkiler

Tiroit bezlerinin gerektiği gibi çalışmaması sonucunda oluşan guatr rahatsızlığı, her zaman dengeli ve organik ürünleri içeren bir beslenme ile daha iyi bir seviyeye getirilebilir.

Guatra İyi Gelen Besinler

Deniz Yosunu: İyot yetersizliğine bağlı olarak ortaya çıkan guatr, iyot bakımından zengin olan deniz yosunu ve hatta deniz börülcesi olarak anılan farklı bir tür yosun ile kontrol altına alınabilir.

Bu ürünü salatalarda kullanabileceğiniz gibi, piyasada satılan kapsül ve çaylarını da kullanabilirsiniz.

Dere Otu: Çeşitli mineral ve vitaminler açısından zengin bir yiyecek olan dereotu, tiroit hastalarının sofrasından eksik olmaması gereken bir besindir.

Maydanoz: Antioksidan bir bitkidir. Ayrıca kalsiyum ve C,A gibi vitaminler bakımından oldukça zengindir. Bu maddeler, tiroit bezlerinin gerektiği gibi çalışmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı: Pek çok hastalık için şifa kaynağı olan zeytinyağı, Omega 3 asitleri sayesinde guatr hastalarına olumlu etki yapar. Guatr hastalarının, her yemeğe mutlaka zeytinyağı kullanması tavsiye edilir.

Su Teresi: Bu bitki, içeriğindeki iyot zenginliği ile guatrın küçülmesine yardım eder. Salatalarda kullanılabilir. Ancak ezilerek macun halinde tiroit bölgesine sürülmesi de etkilidir.

 Guatra İyi Gelen Bitkiler

 Defne Tohumu: Metabolizmayı hızlandırarak, tiroit bezlerinin daha iyi çalışmasına etki eden defne tohumu, yapılan araştırmalara göre guatrın küçülmesini sağlayan bir bitkidir. Günde iki veya üç tane yutulması yeterlidir.

Karahindiba: Ünlü Uzak Doğu şifa felsefelerinde bile adı geçen bir bitki olan karahindiba, tiroit bezindeki şişkinliklerin indirilmesinde etkilidir.

Bunun için bitkinin çayı yapılabilir. Ancak tiroit bölgesine tereyağı sürülmüş karahindiba yapraklarının konulması ile daha hızlı bir etki sağlıyor.

Yeşil Çay: Birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı olan yeşil çay, antioksidan özelliği ile özellikle zehirli guatrda çok etkilidir. Düzenli kullanımda, tiroit bezinin fonksiyonlarına olumlu etki eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.